Gürsel Tekin: Türkiye’de Yolsuzluğun Bedeli Yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Almanya ' da yüzyılın davasının aklandığını, Türkiye ' de artık yolsuzluğun bedelinin olmadığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Deniz Feneri Almanya Yolsuzluk 


Partisinin Yozgat İl Kongresinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Almanya ' da yüzyılın davası olarak adlandırılan Deniz Feneri e.V davasının aklandığını belirterek, “Dün yüzyılın davası, yani Alman hukuku demek ki Almanya ' da Avrupa ' da son yüzyıldır böylesi bir yolsuzluk görülmemiş ve bu Deniz Feneri Avrupa ' da Almanya ' da yüzyılın yolsuzluğu olarak anıldı. Yüzyılın yolsuzluğu dün aklandı. Hepimizin gözü aydın Türkiye ' de yolsuzluğun beledi yok. Yolsuzluk yapabilirsiniz, çalabilirsiniz, organize işlere katılabilirsiniz, yeter ki AK Partiye bir şey söylemeyin. Bu ülkede AK Partiye, iktidara, başbakana bir şey söylemek, sorgulamak suç haline dönüştü” dedi.

Almanya ' nın bu davanın en önemli sanıkları Türkiye ' de dediğini hatırlatan Tekin,“Kabinenin bakanı telefonla organize ediyor, organize işlere karışıyor. Arıyor özel kalem müdürü, belediye başkanını, belediye başkanına diyor ki bizim oradaki arkadaşlarımıza savcı operasyon yapabilir aman ha hangi evraklar varsa kaybedin oradan kaldırın bunu diyen bir bakan. Öbür tarafta sadece ve sadece sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde yoksul ailenin çocuklarına süt verdiği için çete reisi olarak 397 yıl ile yargılanıyor. Bu nasıl bir vicdandır, yüzyılın davası, bütün belgeleriyle kanıtlanmış ama öbür tarafta sosyal belediyecilik yapan yada düşüncelerini ifade ettiği için günlerdir aylardır ceza evinde yatıyorlar” ifadelerini kullandı.
11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı