- Güneydoğulu vatandaşlar adayları değerlendirdi

Diyarbakır Dağkapı meydanı
Belediye Başkanı Siyasi Partiler Siyasi Parti İran Seçimleri Milletvekili 

-Vatandaşların konuşmaları
-Mardin'den şehir detayı
-Caddelerde yürüyen vatandaşlar
-Konuşmalar
-Batman'da yolda yürüyenler
-Konuşmalar
-Siirt'te cadde detayı
-Konuşmalar
-Güreş caddesi
-Genel ve detay

( DİYARBAKIR ) DİYARBAKIR

- Güneydoğulu vatandaşlar, siyasi partilerin 24 Haziran seçimleri için gösterdiği milletvekili adaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşlar, seçilecek vekillerin halka hizmeti daha çok ön planda tutmasını istedi. Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt’teki vatandaşlar, siyasi partilerin kentlerinde 24 Haziran seçimleri için gösterdiği milletvekili adaylarına ilişkin İhlas Haber Ajansı’na

değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakır Emrah Kaya, listelerden memnun olmadığını belirterek, “Listeler daha iyi olabilirdi. Bu memlekette daha iyi vekiller olabilirdi. Çünkü Diyarbakır en kaz altında şuanda, o kadar bombalar patladı, o kadar şey oldu. Bu şehir daha iyi yerler gelebilirdi ama bu listeleri pek iyi ve sağlıklı bulmuyorum. Listelerin Daha genç olmasını beklerdik, daha iyi insanlar vardı çünkü. Bu memleket bu listeleri hak etmedi” dedi.
Ömer Baran isimli vatandaş, AK Parti’nin listesinde eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in olmasının Diyarbakır için iyi olacağını savunarak, “Ebubekir Bal da fena değil. Diğerlerini de bilmiyorum kimdirler. İnşallah hayırlısı olur. Vatan için bu ülke için kim ne yapıyorsa Allah razı olsun. Kim bir taş taş üzerine bırakıyorsa Allah razı olsun” diye konuştu.
Mardin Esnaf Abdülaziz Hakan, milletvekili listelerine bile bakmadığını belirterek, hiç umutlarının olmadığını, tek beklentilerinin milletvekillerinin dürüst olması olduğunu kaydetti.
Bu yıl ilk kez oy kullanacağını anlatan Sedat Taşin, “Milletvekillerimizi dinlemek istiyoruz. Hangisi vatanımıza milletimize hayırlı olacaksa onları dinleyeceğiz ve karar vereceğiz. Milletvekilinden beklentimiz gençlerin önünü açması. Mardin’de AK Parti alır ama HDP de iyi oy alır” ifadelerinde bulundu. Batman Halil Rüzgar adlı vatandaş, AK Parti’nin adaylarını çok beğendiğini, özellikle de Ziver Özdemir’in dürüst bir siyasetçi olduğunu savundu. HDP’nin de ulusal çapta isim yapmış adaylarının olduğunu dile getiren Rüzgar, “Böyle olmasının Batman’a olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. Güzel bir seçim olacağını düşünüyorum. Seçim umarım barış kardeşlik içerisinde geçer. Memlekete de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Adaylara ayrıntılı bir şekilde bakmadığını ve net bir ifade kullanamayacağını kaydeden Mehmet Yılmaz, Batman ve ülke için hayırlı olmasını diledi. Partilerin adaylarının iyi ve tanınmış olduğunu ifade eden Alamettin Aksoy, “Olumlu güzel şeyler bekliyoruz. Seçilen adaylardan memnunuz” diye konuştu.
Siirt AK Partinin adaylarını tanıdıklarını anlatan Siirtli esnaf Murat Kol, şunları kaydetti: “Birinci sırada yer alan Osman Ören iyi bir adaydır, ikinci sırada yer alan Sadettin Sabaz da uzun yıllar milli eğitim camiasında hizmet etti, üçüncü sırada yer alan Lokman Özcan'ın da kardeşi belediye başkanıdır, her üç milletvekilinden önemli bir beklentimiz var. Diğer partilerin adaylarını şahsen tanımıyoruz.” Nazar Dündar isimli esnaf, “24 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde adaylardan iş ve istihdam beklentimiz var. Ayrıca seçimlerin ilimize ve bölgemize huzur getirmesini bekliyoruz” dedi.
Eğitimci Yunus Avcı ise, “Tüm aday adayları bir birinden değerlidir. Ancak aday profilinden çok, adayların ilimize ne tür katkı sunacağıdır. Gençlere ne tür katkıda bulunacağıdır” ifadelerinde bulundu. (EKİP-MP-Y)
22 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı