Erdoğan:Türkiye küresel finans krizinde başarılı grafik sergiledi

İmar ve Kalkınma Bankası yıllık toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin küresel finans krizinde başarılı grafik sergilediğini belirtti.
İmar ve Kalkınma Bankası Küresel Kriz Dünya Ekonomisi Küresel Ekonomi Recep Tayyip Erdoğan 


İmar ve Kalkınma Bankası yıllık toplantısının Dünya ekonomisi açısından olumsuzlukların sürdüğü zor bir dönemde yapıldığını söyleyen Başbakan ''Alınan tüm tedbirlere rağmen küresel ekonomideki kırılganlık devam ediyor.İhtiyaç duyulan büyüme oranları bir türlü yakalanamıyor.'' diye konuştu.

'' Dünyamızın içinde buluduğu bu zor dönemde her bakımdan bir başarı hikayesi teşkil eden Türkiye'nin bugunkü konumuna ve tecrübelerine dair bazı tespitleri sizlerle paylaşmak istiyorum '' diyen Erdoğan '' Son on yılda gerçekleştirdiğimiz reformlar sayesinde Türkiye küresel finans krizinde farklı bir konumda oldu ve son derece başarılı bir grafik sergiledi.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin artık ekonomik büyüme,istihdam,sürdürülebilir kalkınma,enerji güvenliği gibi küresel düzeydeki meselelerde projeleri takdirle karşılanan,görüşü dinlenen,katkısı aranan bir ülke konumuna yükseldiğini belirten Başbakan 'Türkiye'nin bu başarısını tespit etmek ya da basit bir formüle indirmek mümkün değil.'' dedi.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
10 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı