Erdoğan: 'Katil Esad'ın yanında mı olacaktık?'

Rize'nin Çayeli ilçesinde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da ve Suriye'de yaşanan olayları değerlendirdi.
Mursi Suriye Katliamı Mısır Beşar Esad Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan Erdoğan, '' Biz katil Esad'in yanında mı olacaktık. 200 bin sabi şehit edildi. Buna rıza göstermek mümkün mü? Arkadan Mısır patlak verdi, Mursi başa geldi ancak 1 yıl bile duramadılar... Düşünebiliyor musunuz 17 yaşındaki kızımız Esma keskin nişancılar tarafından şehit edildi. Kardeşi Ammar ve babası tutuklandı. Neden? Çünkü onlar oylarına sahip çıkmak istediler.Binlerce Mısırlı arkadaşımız şehit edildi, on binlercesi hapisanelerde... Her Firavun'un bir Musa'sı vardır. İnşallah bunlarında bir Musa'sı yakındır. Hak ergeç hakim olacaktır. Mübarek zevkten dört köşe. Çünkü şuanda Sisi midir nedir işte malum. Bunlar biraraya geldiler. Dayanışma halindeler. Ama şunu iyi bilin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Dayanışma yapacağız. '' şeklinde konuştu.



Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
26 Ağustos 2013 Pazartesi günü yayınlandı