Erdoğan 'İnovasyon Haftası' etkinliğinde konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği 'İnovasyon Haftası' etkinliğinde konuştu.
İstanbul Kongre Merkezi İnovasyon Haftası İhracatçılar Meclisi Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan Erdoğan'nın konuşmasından satırbaşları;

Bilim ve sanatın önemine değinen Başbakan Erdoğan, ' Irkçılık bilimin ve sanatın da düşmanıdır. Hiçbir ırkçı devlet ve toplumun öne çıktığını göremezsiniz. Türkiye kadim tarihi içinde hiçbir zaman ırkçı anlayışa sahip olmamış, insanlık dışı yaklaşıma hoşgörü ile bakmamıştır. Türkiye hoşgörü iklimini, kardeşlik iklimini daha da güçlendirecek. ' dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;

''Bugüne kadar bünyelerinde araştırma geliştirme faaliyeti yürüten firmalarımıza destek verdik. Bu desteklerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Kalkınmanın temelinin bilim olduğunu biliyoruz. Bilim ve teknoloji bakımından insanlığın ulaşmış olduğu yer göz kamaştırıcıdır. Bu imkandan her toplum, her ülke aynı derecede faydalanamıyor. Bilimin bu seviyelere ulaşmasında doğu medeniyetlerinin büyük payı bulunuyor. Taklit eden ve takip eden asla öne geçemez. Üretmeyip üretilenle yetinen asla liderlik konumuna yükselemez.''

Artık tablet bilgisayarla okula giden bir nesli göreceksiniz diyen Başbakan Erdoğan ''Ülke olarak 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflere kararlılıkla ilerliyoruz. Geleceğin inovasyonunda hedeflediğimiz eğitimli insan gücümüzle teknolojik adımları atmaya devam edeceğiz. Gündemi belirleyen değil gündem belirleyen bir ülke olmak zorundayız'' şeklinde konuştu.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
30 Kasım 2013 Cumartesi günü yayınlandı