Erdoğan: 17 Aralık Komplosu Darbe Girişimidir

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ardından en sert konuşmalarından birini AK Parti Meclis grup toplantısında yaptı.
Tbmm Ak Parti Yolsuzluk Operasyonu Gülen Cemaati Recep Tayyip Erdoğan 


' 17 Aralık Türkiye ' nin demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir diyen Başbakan Erdoğan, 17 Aralık komplosu, hazırlama şekli, uygulama aşaması diğer tüm darbe girişimlerini geride bırakmış, millete devlete yönelik ihanet hareketi olarak kayıtlara geçmiştir ' dedi.

Başbakan Erdoğan ' İhanet projesi ' olarak nitelendirdiği olaya, muhaleftin de destek verdiğini, 'Muhalefet, hükümete yönelik saldırılara başlıyor ' cümlesiyle dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, operasyonun Mart 2014 yerel seçimlerinden hemen önceye denk getirildiğine de dikkat çekerek, ''Muhalefetin umutsuz olduğunu, siyaset dışı odakların umutsuz olduğunu, bu çevrelerin çirkin eylemlerin içine gireceğini defalarca hatırlattım. Sandıkta Ak Parti ile rekabet edemeyeceklerin anladıkları çok çirkin yollara tevessül edeceğini ifade ettim'' dedi.



Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
14 Ocak 2014 Salı günü yayınlandı