Egemen Bağış: Leyla Zana şov yapıyor

AB Bakanı Egemen Bağış,cezaevlerinde başlatılan açlık grevine katılan BDP'li Leyla Zana ve diğer parlamenterler için 'Şov yapıyor' dedi.
Bdp Cezaevleri Açlık Grevleri Egemen Bağış Leyla Zana 


''Bir siyasetçinin görevi hapishanelerde devam eden açlık grevlerini daha da çok provoke etmek mi olmalı yoksa onları açlık grevinden vazgeçirtip onlara önce yaşama sevinci verip sonra da onların açlık grevine başlamalarına sebep olan sorunları çözmeye yonelik sözcülüklerini yapmak mı olmalı?'' diyen Bakan Bağış ''Yani Sayın Zana ' nın ya da diğer bir takim parlamenterlerin yaptıkları bana çok medyatik,çok affedersiniz şov gibi gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Leyla Zana'nın Başbakanla görüştükten sonra başına gelmedik bir şey kalmadığını belirten Bağış ''Kadıncağızı çok ürküttüler,korkuttular.O da kendi içinde imaj toparlama çabası içerisine mi girdi bilemiyorum''dedi.


Leyla Zana Hakkında
Leyla Zana, 3 Mayıs 1961'de Diyarbakır Silvan'da doğdu. Babasının adı Fahrettin, annesinin adı Hediye'dir. Gazeteci; Lise mezunudur. 1982-1989 tarihleri arasında İnsan Hakları Derneğinde çalıştı. Paris ve Cenevre şehirleri Onursal Vatandaşı, 1995 yılında Sakharov, AP'de Zookde, 1994 yılında Rafto, 1995 yılında Bruno Kresky Preis, Aachener Friedenspreis, Roma Onursal Ödülleri ve Roma Fahri Vatandaşlığı ile Paris Şehri Altın Madalyası sahibidir. ...
devamı
15 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı