Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır: 'Ülkelerimizin ekonomik alandaki ilişkileri son derece güçlüdür. 3 ülke arasındaki ticaret 4 milyar doları aşmıştır. Ülkeler arasındaki turist sayısı 7 milyona ulaşmıştır. Ancak bu rakamların gerçek

Bozkır konuşma
Şehit Toplantı Milyar Dolar Uluslararası Terör Örgütü 

-Seyidov konuşma
-Genel detay

( ANKARA ) Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır: "Ülkelerimizin ekonomik alandaki ilişkileri son derece güçlüdür. 3 ülke arasındaki ticaret 4 milyar doları aşmıştır. Ülkeler arasındaki turist sayısı 7 milyona ulaşmıştır. Ancak bu rakamların gerçek potansiyelimizi yansıtmadığını düşünüyorum" ANKARA

- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, "Ülkelerimizin ekonomik alandaki ilişkileri son derece güçlüdür. 3 ülke arasındaki ticaret 4 milyar doları aşmıştır. Ülkeler arasındaki turist sayısı 7 milyona ulaşmıştır. Ancak bu rakamların gerçek potansiyelimizi yansıtmadığını düşünüyorum" dedi.
Türkiye- Azerbaycan- Gürcistan Parlamentoları Dışişleri Komisyonları toplantısı TBMM Tören Salonu'nda düzenlendi.
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, ülkeler arasındaki ilişkilerin geldiği nokta açısından gurur verici bir tablo ile karşılaştıklarını ifade ederek, "Ülkelerimizin ekonomik alandaki ilişkileri son derece güçlüdür. 3 ülke arasındaki ticaret 4 milyar doları aşmıştır. Ülkeler arasındaki turist sayısı 7 milyona ulaşmıştır. Ancak bu rakamların gerçek potansiyelimizi yansıtmadığını düşünüyorum. Ulaşılması gereken potansiyeli yakalamak için iş adamlarımızı birbirimizin ülkelerinde yatırım yapmaya, ticaretimizi artırmaya teşvik etmeyi sürdüreceğiz" dedi.
Bozkır Gürcistan'ın tek parça olduğuna vurgu yaparak, "Toprak bütünlüğü olmayan Gürcistan'ın hem bölgemiz için hem uluslararası için ne kadar büyük bir tehlike arz ettiğini bütün dünyanın bilmesi gerekir. Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprakların tekrar geri verilmesi, insanların tekrar yuvalarına dönmesi bizim için birinci öncelikli konuların başında gelmektedir. Azerbaycan ve Gürcistan'a FETÖ ile mücadelemizde ülkemize verdikleri güçlü destek için teşekkür ediyorum, bu hain terör örgütüne karşı halklarımızın yararı için işbirliğine devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Seyidov, "Türkiye, bugün gerçekleştirdiği operasyonla terörü bitirecektir. Bu operasyon sadece Türkiye için değil, dünya içindir. Bugün Türkiye şehit veriyor. Teröristleri destekleyenlere karşı Azerbaycan, Türkiye'nin yanındadır" şeklinde konuştu.

28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı