Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Terör belasını yenmek için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz”

Törenden görüntü
Terörle Mücadele Anma Töreni Fedakarlık Kamu Görevlisi Teröristler 

-Bakan Çavuşoğlu’nun konuşması
-Kabir ziyareti
-Genel ve detay

( ANKARA ) ANKARA

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Terör belasını yenmek için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Daha fazla canın yanmaması için terörle mücadeleyi teröristler arasında ayrım gözetmeksizin işbirliği içinde ve şart koşmadan yerine getirmeliyiz” dedi.
X. Büyükelçiler Konferansı’nın açılışı kapsamında Dışişleri Şehitliğinde anma töreni gerçekleştirildi.
Programa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, Bakanlık personeli ve çok sayıda diplomat katıldı.
Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, çok sayıda diplomat, kamu görevlisi ve aile fertlerinin, dünyanın dört bir köşesinde görevleri başındayken hain terör saldırılarının hedefi olduğunu belirterek, “Çalışmalarımızı, şehitlerimizin vatan sevgileri, hizmet aşkları ve fedakarlıklarını rehber edinerek yerine getiriyoruz. Bakanlık mensuplarımızın devletimizi hedef almış terör saldırılarını unutmuyoruz. Ülke olarak teröre karşı kararlı ve tavizsiz bir duruş sergiliyoruz. Terör belasını yenmek için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Daha fazla canın yanmaması için terörle mücadeleyi teröristler arasında ayrım gözetmeksizin işbirliği içinde ve şart koşmadan yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Şehit yakınlarının acısını derinden hissettiklerinin altını çizen Çavuşoğlu, vatanın şehitleriyle ve onların yakınlarıyla sizlere minnettar olmaya devam edecektir. Konuşmasının sonunda Bakanlık personeline seslenen Çavuşoğlu, şunları aktardı: “Değerli mesai arkadaşlarım dünyanın her yerinde zorlu koşullarda çalışıyorsunuz. Karşılaştığınız çeşitli sınamalara karşı ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Görevimizi yaparken şehitlerimizin sönmeyen anısı bize güç veriyor. Onların vatan sevgisini görev bilincini her zaman örnek alıyoruz.” Çavuşoğlu, törenin ardından şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.
13 Ağustos 2018 Pazartesi günü yayınlandı