Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, turizm fuarında Türk stantlarını gezdi (2) - BERLİN

- Berlin 52. Uluslararası Turizm Borsası - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Türk stantlarını gezmesiDışişleri Bakanı Çavuşoğlu Berlin 'de - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Türkiye, birçok Avrupa ülkesinden daha az güvenli değil. Antalya ve İstanbul, Paris, Berlin , Brüksel gibi Avrupa'daki birçok noktadan daha az güvenli değil" - "(Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile yaptığı görüşmeye ilişkin) Sadece ikili ilişkilerimizle ilgili değil, bütün bölgesel konulardaki iş birliğimizi ele aldık" - "İlişkilerimizde daha iyi bir atmosfer gördüğüm için mutluyum"ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanlığının Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısıyla ilgili, "Türkiye, birçok Avrupa ülkesinden daha az güvenli değil. Antalya ve İstanbul, Paris, Berlin , Brüksel gibi Avrupa'daki birçok noktadan daha az güvenli değil." dedi.
52. Uluslararası Berlin Turizm Fuarı'na katılan Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.Çavuşoğlu, Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında geçen yıla oranla artış gözlendiğini belirterek, "Rezervasyonlara ve ilk iki ayda Türkiye'ye gelen turist sayısına baktığımız zaman özellikle Almanya ve Avrupa'dan (gelen turist sayısında) çok ciddi bir artış görüyoruz." dedi.
Türkiye turizmi açısından 2018'in iyi bir yıl olacağı değerlendirmesinde bulunan Çavuşoğlu, ilerleyen yıllarda turizm gelirinin artacağına inandığını belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, turizm sektörünün zor dönemden geçtiği yıllarda, değişik yöntemlerle sektörü desteklediklerini vurguladı.Sektörünün beklentilerini çok iyi bildiklerini belirten Çavuşoğlu, bu konunun bakanlar kurulunda da ele alındığını söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye'den fuara katılmak için gelenlere başarılar dileyerek, "Sadece bugün değil, her zaman sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
- "İlişkilerde daha iyi bir atmosfer var"Geçen yıl Türkiye ile Almanya arasında bazı kriz ve türbülansların olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, mevkidaşı Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik ortak çaba sergilediklerinin altını çizdi.Çavuşoğlu, "İlişkilerimizde daha iyi bir atmosfer gördüğüm için mutluyum." ifadesini kullandı.Mevkidaşı Gabriel ile görüşmesine ilişkin Çavuşoğlu, son dönemde sıklıkla karşılıklı görüşmelerin yapıldığını anımsatarak, "Biz, birlikte çalışarak ilişkileri normalleştirmek için hiçbir fırsatı kaçırmadık." diye konuştu.
Çavuşoğlu, Gabriel ile yaptığı görüşmede karşılıklı beklentileri ele aldıklarını belirterek, ikili ilişkileri normalleştirmek ve olumlu atmosfer oluşturmak için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyledi.

Gelecekte neler yapabileceklerini de ele aldıklarını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Sadece ikili ilişkilerimizle ilgili değil, bütün bölgesel konulardaki iş birliğimizi ele aldık. Almanya, Avrupa ve Türk toplumunun karşı karşıya geldiği birçok zorluk var. Bizim görevimiz, bu zorlukların üstesinden gelmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak." şeklinde konuştu.
- "Antalya ve İstanbul Avrupa şehirlerinden daha az güvenli değil"Çavuşoğlu, Alman Dışişleri Bakanlığının Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısına ilişkin bir soru üzerine, Bakan Gabriel'in bu uyarıyı tekrar ele aldığını belirtti.
Söz konusu uyarının Türkiye ile Almanya arasındaki ikili ilişkilerin seviyesini yansıtmadığını dile getiren Çavuşoğlu, "Türkiye, birçok Avrupa ülkesinden daha az güvenli değil. Antalya ve İstanbul, Paris, Berlin , Brüksel gibi Avrupa'daki birçok noktadan daha az güvenli değil." ifadelerini kullandı.Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörist saldırıların önüne geçmek için birçok önlem aldığını belirterek Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunun altını çizdi.Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısında bulunmasına gerek olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, Alman turistin Türkiye'ye geldiğinde kendisini rahat ve güvende hissettiğini vurguladı.Çavuşoğlu, Alman halkının, söz konusu seyahat uyarısına en iyi cevabı verdiğini vurgulayarak, bu yıl rezervasyonlarına bakıldığında geçen yıla oranla yüzde 80'lik artış görüldüğünü ifade etti.

Atmosfer Terörist Saldırı Bild Bakanlar Kurulu Saldırı 

7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı