Davutoğlu: Statükocuların yeni projesi Demirtaş'dır

Habertürk ekranlarında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çözüm sürecini sabote ettiğini söyledi.
Kobani Selahattin Demirtaş Habertürk 


Demirtaş'ın, çözüm sürecine darbe vurduğunu kaydeden Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

ÇÖZÜM SÜRECİNE DARBE VURDU

Cumhurbaşkanımıza yönelik başkanlık çıkışı, çözüm sürecine darbe vurdu. Bugün çözüm süreciyle ilgi bazı engellerle karşı karşıya kalınıyorsa bunun birinci mesulü HDP'dir veya onların yanlış yaklaşımıdır. Eğer bir Kobani olayları esnasında bir istismarla ortalık tarumar edilecek bir şiddete yönelinmeseydi biz o süreci yılbaşına kadar tamamlama niyetindeydik. Silahsızlanmaya giden yolu açmış olacaktık. İzleme heyeti tartışmaları o zaman da vardı. Bizim görmek istediğimiz silahsızlanma iradesi.

ESAS NİYETİ ÇÖZÜM SÜRECİ DEĞİL

Demirtaş, seçim öncesi tutumlarıyla esas niyetinin çözüm süreci değil, başka bir proje olduğunu ortaya koydu. Demirtaş süreci sabote ederek ateşle oynuyor.

Cumhurbaşkanımızla bu anlamda aramızda iletişim problemi yok. Varsa bu giderilir. Sabote eden Demirtaş'tır.

İZLEME HEYETİ KURULACAK MI?

İzleme heyeti çok kullandığımız bir tabir olmadı. Sürecin bütününü değerlendirme ihtiyacı var.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
27 Mart 2015 Cuma günü yayınlandı