Davutoğlu partisinin Şırnak mitinginde konuştu

Davutoğlu konuşmasında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Gönül isterdi ki, bir cumhurbaşkanı Yüksekova'ya havaalanı açmaya geldiğinde biz de birlikte olalım' şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu, 'Demirtaş şiddete karşıysa Hakkari Havalimanı'na saldıranları tel'in etsin' dedi. -Bizim davamızı anlatacak bir tek söz varsa o aşktır. Kim bana hoca diye konuşursa hangi dilde söylerse söylesin başımın üzerinde yeri var.
Hakkari Yüksekova Selahattin Demirtaş Ohal Ahmet Davutoğlu 


-81 vilayete gideceğiz ve 81 vilayet kardeştir diyeceğiz.

- 2002'de Ohal vardı. Ohal'i kim kaldırdı? Meraları kim şenlendirdi? Kürtçe televizyonu kim kurdu? Bizim için her şeyin esası insan onurudur. Hala silahla, tehditle, terörle bölgede hakimiyet kurmaya çalışanlar var.

-Meraları kim şenlendirdi? Kürtçe televizyonu kim kurdu? Bizim için her şeyin esası insan onurudur. Hala silahla, tehditle, terörle bölgede hakimiyet kurmaya çalışanlar var.

-7 Haziran'a giderken öyle iş birlikleri var ki. Ne olur takip edin. Herkes elini vicdanına koysun. Şırnak'ın 2002'de 20-30 milyon ihracatı vardı. Şimdi 689 milyon dolar ihracatı var.

-HDP milletin inancına cephe almış. Tek parti zihniyetinin sözcülüğünü yapıyor.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
26 Mayıs 2015 Salı günü yayınlandı