Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tarımsal desteklemede Trabzon'a 15 yılda aktardığımız kaynak 1,5 katrilyon liradır' - TRABZON

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tarımsal desteklemede Trabzon 'a 15 yılda aktardığımız kaynak 1,5 katrilyon liradır" - TRABZON - AK Parti Trabzon 6. olağan il kongresine katılanlardan detaylar - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıAK Parti Trabzon 6. Olağan İl Kongresi - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) - "Tarımsal desteklemede Trabzon 'a 15 yılda aktardığımız kaynak 1,5 katrilyon liradır. Bay Kemal, 'Çiftçi mağdur.' diyorsun. Bunlardan haberin var mı? Yok. O başka yerde geziyor, biz arazide geziyoruz. Farkımız bu" - "Zigana Tüneli, Trabzon 'un geleceğine damga vuracak projelerden biridir. Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan bu önemli ticaret ve turizm yolunu da inşallah önümüzdeki yıl bitiriyoruz" - "Türkiye'nin ilk yeşil endüstri bölgesini Trabzon 'da kuruyoruz. Bu proje özel sektöre Trabzon 'da yatırım yapması için ciddi teşvikler sunuyor ve bölgemizi yüksek teknolojiye dayalı üretimler için cazip hale getirmeyi amaçlıyor"TRABZON (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarımsal desteklemede Trabzon 'a 15 yılda aktardığımız kaynak 1,5 katrilyon liradır. Bay Kemal, 'Çiftçi mağdur.' diyorsun. Bunlardan haberin var mı? Yok. O başka yerde geziyor, biz arazide geziyoruz. Farkımız bu." dedi.
Partisince Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen Trabzon 6. Olağan İl Kongresi'nde, partililere seslenen Erdoğan, geçen 15 yıl içerisinde Trabzon 'a toplam 21 katrilyon liralık yatırım yapıldığını belirtti.
Eğitimde 2 bin 751 yeni dersliğin, 8 bin 500 kişilik yüksek öğrenim yurtlarının hizmete açıldığını dile getiren Erdoğan, Trabzon 'a yeni bir devlet üniversitesi daha kurulacağını bildirdi.Erdoğan, Akçaabat'ta kurulacak bu yeni üniversitede Trabzon 'un yüksek öğrenim alanında yeni bir imkana kavuşacağını kaydetti.
Yıllarca Trabzon spor'un başarılarına şahitlik eden Avni Aker Stadyumu'nun yerine, şehir parkı ve takımın hatıralarını yaşatacak, Trabzon 'un geçmişinin sergileneceği müzenin kurulacağını belirten Erdoğan, 41 bin seyirci kapasiteli "Şenol Güneş Stadı"nın ise uluslararası düzeyde tesis olarak şehre hizmet verdiğini anlattı.Sağlıkta 16'sı hastane olmak üzere 45 tesisin şehre kazandırıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 900 yatak kapasiteli şehir hastanesinin en kısa sürede temelinin atılacağını bildirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon 'un 73 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 213 kilometreye çıkarıldığına, yatırım bedeli 4 katrilyon olan 22 ayrı yol projesinin inşasının sürdüğüne işaret etti.Akyazı ve Beşirli tünellerinin açılmasıyla sahil yolu dahil stada kadar olan ulaşım sorununun çözüleceğini dile getiren Erdoğan, "Biten kısımları etap etap açılan bu projenin tamamını önümüzdeki yıla kadar nihayete erdirmeyi planlıyoruz. Zigana Tüneli de Trabzon 'un geleceğine damga vuracak projelerden biridir. Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan bu önemli ticaret ve turizm yolunu da inşallah önümüzdeki yıl bitiriyoruz." dedi.
- "Açtıkları hendeklere gömdük"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan - Trabzon arasında yapılacak demiryolunun da şehrin cazibesini artıracak projelerden biri olduğunu, inşa edilen yat limanıyla bölgenin turizm potansiyeline yeni bir pencere açıldığını ifade etti.
Cephedeki Mehmetçiğin milletin kendisiyle beraber yürümeye hazır olduğunu bildiğini dile getiren Erdoğan, "Onu (Mehmetçik) artık kimse tutabilir mi? Onu PYD, YPG tutabilir mi? Tutamaz, gömerler. Gömdüler. Ne ihanetler yapmışlar. Özgür Suriye Ordusu'ndan nice kardeşlerimizi şehit ederek, açtıkları mezarlara gömdüler. Şimdi onlar gömülüyor. İçeride, burada da biz onları gömdük. Açtıkları hendeklere gömdük. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde gömdük. Gömmeye de devam ediyoruz, edeceğiz." diye konuştu.
Bölgenin en önemli sorunlarından taşkınların önüne geçmek için teraslamadan, dere ıslahlarına kadar çok sayıda projenin yürütüldüğünü anlatan Erdoğan, 89 taşkın koruma tesisinin hizmete sunulduğunu, 25 taşkın koruma tesisinin inşasının sürdüğünü söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Tarımsal desteklemede Trabzon 'a 15 yılda aktardığımız kaynak 1,5 katrilyon liradır. Bay Kemal, 'Çiftçi mağdur.' diyorsun. Bunlardan haberin var mı? Yok. O başka yerde geziyor, biz arazide geziyoruz. Farkımız bu. Her alanda Trabzon 'u altın gerdanlık mahiyetinde hizmetlerle donattık. Önümüzdeki dönemde de yeni projelerle yatırım hamlelerimizi daha ileriye taşıyacağız. Mesela Türkiye'nin ilk yeşil endüstri bölgesini Trabzon 'da kuruyoruz. Bu proje özel sektöre Trabzon 'da yatırım yapması için ciddi teşvikler sunuyor ve bölgemizi yüksek teknolojiye dayalı üretimler için cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Benzer projelerle Trabzon 'un kurucu ve lokomotif bir şehir özelliğini güçlendirerek geleceğe taşıyacağız."(Sürecek)
Sahil Yolu Yat Limanı İl Kongresi Uluslararası Özel Sektör 

25 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı