Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya ziyareti öncesi konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya'ya hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Başkanlık Sistemi Recep Tayyip Erdoğan 


Erdoğan, İran ziyaretine ilişkin 'Gideriz veya gitmeyiz bunun kararını verecek olan da biziz. Şu anda biz programımızı aynen koruyoruz ama Yemen'i de izliyoruz. Yemen'deki gelişmeler bizim için çok çok önemli, her türlü kararı vermemizi gerektirecek adımlar olabilir ama şu anda programımızda herhangi bir değişiklik söz konusu değil' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Yemen konusu ile alakalı yaptığımız açıklama biliyorsunuz Yemen'in toprak bütünlüğüne ait saygımız sebebiyle bu toprak bütünlüğünün korunması, gerek içeride gerekse dışarıda yapılan bu müdahalelerin doğru olmadığı hususundadır. Dolayısıyla bu müdahaleleri yapanların Yemen'den çekilmesi gerektiğini ısrarla ifade ettik. Şimdi bu konuyla ilgili olarak tabii İran'dan iki farklı ses çıktı. Birincisi parlamentoda bir komisyon başkan yardımcısı veya herhangi birisini, bilemiyorum, ki bunlar benim muhatabım değil. Kaldı ki bizim ziyaretlerimizi de o tür kişiler belirleyecek değil.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarımı, başbakanlığımın ilk anlarından itibaren değil, büyükşehir belediye başkanlığımdan itibaren, bir siyasetçi olarak gündemde tutmuş bir insanım. Bunu da açıklarken hep şu örneği vermişimdir. 'Dünyanın neresinde başkanlık sistemi uygulanıyorsa yarı başkanlık sistemi uygulanıyorsa adeta biz bir arı maharetiyle hepsinden faydalı olanları alırız, ondan sonra da kendi sistemimizi ortaya koyarız' demişimdir.

İktidarın seçim bildirgesinde yerini alacaktır. Artık biz 1 trilyon doları falan konuşamayız bundan sonra bizim 2 trilyon 3 trilyon dolarları konuşmamız lazım. Bunu konuşabilmek için de bir sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Bu değişikliği yapacak irade Türkiye'dir.''
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
30 Mart 2015 Pazartesi günü yayınlandı