Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ramazan ayı boyunca İslam ülkelerinde Filistinliler için yardım kampanyası düzenleyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuşması
Politika Yardım Kampanyası Genel Kurul Başkent Güvenlik Konseyi 

-Detaylar

( İSTANBUL -2-HD)- “ABD Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir“ İSTANBUL

- Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı İstanbul Kongre Merkezinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Ramazan ayı boyunca İslam ülkelerinde Filistinliler için yardım kampanyası düzenleyeceğiz” Filistin için yardım kampanyası düzenleneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD işgal politikalarıyla İsrail’i ödüllendirmiş barış istediğini defalarca kanıtlamış olan Filistin’i cezalandırmıştır. İsrail’in katliamlarına zemin hazırlayan masum Filistinlilerin kanı bulaşmıştır. ABD çözümün değil sorunun aktörü haline gelmiştir. Bu konuda İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak Filistinli kardeşlerimizle eşgüdüm içerisinde adımlar atmaya başladık. İsrail’in zulüm ve katliamlarının cezası kalmaması için Filistinlilerle birlikte çalışmalıyız. Uluslararası yargıda mutlaka vermelidir. Adaletin tecellisi için atılan her adım güvenlik konseyinde ABD tarafından veto ediliyor. Birleşmiş Milletler genel kuruluna götürecek burada tüm İslam ülkelerinin vicdan sahiplerini desteğini alacağız. Ramazan ayı boyunca İslam ülkelerinde Filistinliler için yardım kampanyaları düzenleyeceğiz. Diplomatik kanaları kullanarak tepkiyi ortaya koyacağız” dedi.
“ABD Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir“ Kınamak ve kızmanın bir etkisi olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geldiğimiz noktada şu gerçeği hepimiz biliyoruz. Kınamak, kızmak bağırmak bugüne kadar işgal ve zulmü durdurmadığı gibi bundan sonrada durdurmayacaktır. Hiç kimse bize hakkımızı altın tepside ikram etmeyecektir. Suriye’de Arakanda ve daha pek çok yerde Müslümanlar haklı olmasına rağmen kazananlar gücü elinde bulunduran zorbalar olmuştur. Bu bozuk adaletsiz düzeni değiştirmenin zamanı gelmiştir. ABD Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Biz bu konuda yeterli tepkiyi göstermezsek bunun çok daha kötüleri gelecektir. Bu meselede elde edeceğimiz başarı ise Müslümanlar ise bir dönüm noktası olacaktır. Kendimizi toplayacağız, sonra toplanacağız. Birbirimizle kenetleneceğiz. İslam ülkeleri olarak başkenti Kudüs olan 1967 yılı sınırları içerisinde egemen ve bağımsız Filistin talebinde vazgeçmeyeceğiz. Dünya tarafından değerlendireceğine inanıyorum. Açıklayacağımız sonuç bildirgesi tüm İslam dünyasında tüm dünyada çok farklı bir etki uyandıracaktır” ifadelerini kullandı.
18 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı