Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Milletin ekmeği ile oynayanlara haddini bildirene kadar tanzim satışlarını sürdüreceğiz”

Erdoğan'ın açıklamaları

( ANKARA -3) - “Türkiye siyasetinde bizim partimiz kadar iç hareketliliği olan bir başka parti yoktur. Bizde tasfiye olmaz, bayrak yarışı olur. Parti kuracaklarmış, daha önce kuranlar oldu, ama akıbetleri belli. Dürüstlük, samimiyet, sadakat çok önemli” ANKARA
Terörle Mücadele Bayrak Yarışı Yerel Seçimler Askerlik Sistemi Serbest Piyasa 


- Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel bir televizyon kanalı tarafından AK Parti Genel Merkezi'nden gerçekleştirilen yayında, yerel seçimler, Suriye’deki gelişmeler başta olmak üzere Avrupa Birliği, ABD ve Rusya ile ilişkiler, Mısır ve Venezuela’da yaşananlar karşısında uluslararası toplumun tutumu, terörle mücadele, ekonomi ve yeni askerlik sistemi, tanzim satışlar gibi konulardaki soruların cevapladı ve değerlendirmelerde bulundu.“Bizde tasfiye olmaz, bayrak yarışı olur” Mitinglerde söylediği “Beraber yola çıktığımız insanlar bizim trenden iniyorlar, başka trene biniyorlar” ifadesinin hatırlatılması ve yeni bir parti kurulacağı iddialarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “AK Parti olarak biz bu olaya dava olarak bakıyoruz. Sıradan bir parti olayı değil. Ağar bir dava adamıysan bir defa davana ihanetin olmaması lazım. Görev verilir yaparsın, ‘senden alıp bunu başkasına verelim’ dendiği anda burada eyvallah dersin. Sana da başka bir görev verilir. Sürekli olarak CHP’de olduğu gibi çakılı kadrolar olamaz. Liderin görevi satranç oynar gibi, ben hiç satranç bilmem yalnız, bu şekilde yürütülürse bu işte başarı olur. Ayrılanlar oldu. İsim vermeye gerek yok, bir daha onlarla yol yürümek mümkün değil. Biz bunları kovmadık. Bizim tek bir amacımız var, derdimiz millete hizmet. Devam etmek isteyenler bizimle beraberler. Şuanda Meclis Başkanlığına Mustafa Şentop Bey geldi. Binali Bey bakandı, başbakan oldu, Meclis Başkanı oldu, şimdi ‘Binali Bey sen İstanbul’a büyükşehir belediye başkan adayımız olacaksın’ dedim. Sağ olsun, ‘nasıl taktir ederseniz’ dedi.
Mustafa Şentop Bey'in yerine Süreyya Bilgiç Bey, onun yerine de Lütfü Elvan Bey'i getirdik. Onun yerine de bir başka arkadaşımı getireceğim. Türkiye siyasetinde bizim partimiz kadar iç hareketliliği olan bir başka parti yoktur. Bizde tasfiye olmaz, bayrak yarışı olur. Parti kuracaklarmış, daha önce kuranlar oldu, ama akıbetleri belli. Dürüstlük, samimiyet, sadakat çok önemli” diye konuştu.
“Biz hiçbir zaman vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz” Tanzim satışları ile ilgili konuşan Erdoğan, “Benim bir tezim var, devletin işi bellidir. Devlet ticarette yer alır diye bir şey yok. Ortaya simsarlar çıktığı zaman bunları tasfiye görevi devletindir. Bizim attığımız adımda aslında ana başlık sosyal devlet sorumluluğunu biz yerine getiriyoruz. Darbecilere biz boyun eğmemiş bir milletiz, domates, biber, bakliyat üzerinden bize kalkıp da operasyon çekmeye kalkanlara karşı bizde tedbirlerimizi almamız lazım. Şimdi biz burada bu müdahaleleri yapmazsak benim vatandaşımın sıkıntısını nasıl gidereceğiz? Aynı şey bakliyatta, o hala inmedi. Pazar fiyatları ile marketler arasında ciddi bir fark meydana geliyor. Anormal bir şekilde fiyatlara müdahale var. Sebze meyve üzerinden ekonomik suikastla karşı karşıya kaldık. Adamı attık bir iki gün içinde fiyatlar düştü. Zincir marketlerde satılan ürünlere kalem olarak baktığınız zaman 300 çeşit ürün var. Bunların kazancı sadece bunlar değildi. Diyorlar ki, ‘siz bizim ekmeğimizle, serbest piyasayla oynuyorsunuz’ diyorlar. Bizi aldatmayın, serbest piyasanın ne olduğunu biz biliriz. Benim alanım ekonomi. Biz vatandaşın günlük ihtiyacını sabote eden, onlara darbe yapanlara karşı bu adımı attık. Biz bu hamle ile üreticinin yanındayız, tüketicinin yanındayız. Burada kaybeden aracılar, simsarlar. Biz hiçbir zaman vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Bu iş bitmezse biz bu işi hem ürün bazında hem de 81 vilayete bu işi yaymak suretiyle bu adımı atarız. Milletin ekmeği ile oynayanlara haddini bildirene kadar tanzim satışlarını sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

27 Şubat 2019 Çarşamba günü yayınlandı