Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Eserini ortaya koy öyle konuş. Beylikdüzü’nde belediye başkanlığı yapmışsın, ne yaptın onu söyle”

Erdoğan'ın açıklamaları

( ANKARA -2) - “İzmir’in pırıl pırıl olmasını istiyorsak İzmir halkının çok daha modern bir yaşama ulaşmasını istiyorsak Nihat Beyin böyle bir görevlendirmeyi İzmir halkından alması inanıyorum ki İzmir’e çok şey kazandıracaktır. Körfez’deki pislikten İzmir’i biz kurtarırız. Kocaeli Körfezi’ni, Haliç’i nasıl kurtardıysak orayı da biz kurtarırız” ANKARA
Terörle Mücadele Belediye Başkanı Belediye Başkanlığı Üçüncü Köprü Üçüncü Havalimanı 


- Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel bir televizyon kanalı tarafından AK Parti Genel Merkezi'nden gerçekleştirilen yayında, yerel seçimler, Suriye’deki gelişmeler başta olmak üzere Avrupa Birliği, ABD ve Rusya ile ilişkiler, Mısır ve Venezuela’da yaşananlar karşısında uluslararası toplumun tutumu, terörle mücadele, ekonomi ve yeni askerlik sistemi, tanzim satışlar gibi konulardaki soruların cevapladı ve değerlendirmelerde bulundu. “Senin şuanda yakaladığını ben o zaman unutmuştum” Ankara, İstanbul ve İzmir’deki seçim yarışını değerlendiren Erdoğan, “Ankara’da çok deneyimli bir adayımız var. Kenarda köşe görev yapmış birisi değil. Başkente çok donanımlı bir ismin olması gerekiyordu. Dedik ki Ankara’ya Mehmet Özhaseki kardeşimiz yakışır dedik. Şuanda yaptığımız incelemelerde öne çıkmış vaziyette. Seçim yaklaştıkça Mehmet Bey bu işe ağırlığını koymuş vaziyette. Yaptığım ilçe mitinglerinde bunu gördüm. İstanbul’da şuanda Binali Yıldırım bey var. Bu emaneti biz CHP’den devraldık. Şimdi de Binali Bey Türkiye’de en uzun dönem Ulaştırma Bakanlığı yapan arkadaşımız, başbakanlık ve Meclis Başkanlığı dönemi oldu. Binali Beyin tecrübesi çok farklı. Karşısındaki adayın böyle bir deneyimi söz konusu değil. Marmaray, Avrasya, üçüncü köprü, üçüncü havalimanında emeği var. Olayı büyük düşünmeye mecburuz. Büyük düşündüğümüz zaman karşısına çıkartılan adayların İstanbul gibi bir şehirde böyle bir misyonunun olması mümkün değil. Çıkmış diyor ki, ‘Erdoğan İstanbul’a aday olduğu zaman ne tecrübesi vardı?’ diyor. Kendine gel. Ben o göreve başladığım zaman siyasette yakaladığım tecrübe, özel sektörde yakaladığım tecrübe, senin şuanda yakaladığını ben o zaman unutmuştum. İstanbul’da ilçe başkanlıklarından tut, il başkanlığını yapmışım, özel sektör deneyimim var, devlet sektörü deneyimim var. Öyle lafla olmuyor. Yalan yanlış şeylerle, dedikodu ile olmuyor. Eserini ortaya koy öyle konuş. Beylikdüzü’nde belediye başkanlığı yapmışsın, ne yaptın onu söyle. Senin kültür merkezin o ilçenin çapında bile değil. AK Partili belediyelerimize bakmadan önce git hangi ilçede ne var ne yok ona bak. Beyefendi belediye başkanı olmadan önce 37 tane vaatte bulunmuş ve sadece 2 tanesini yapmış. Dürüst olacağız. İzmir’e gelenler İzmir’e hizmet etmedi. Körfez kokuyor. Biz İzmir’e belediyesi bizde olmadığı halde İstanbul İzmir bağlantısını yapıyoruz. 3 saat 15 dakikaya düşüyor. İzmir’i Manisa’ya bağladık. Binali Beyi oradan milletvekili, belediye başkanı adayı yaptık. Ama İzmirli seçmedi. Şimdide tecrübeli bir ismi getirdik, Nihat Zeybekçi. Onun da ulusal ve uluslararası bazda ciddi bir deneyimi var. İzmir’e de bu yakışır. İzmir’in pırıl pırıl olmasını istiyorsak İzmir halkının çok daha modern bir yaşama ulaşmasını istiyorsak Nihat Beyin böyle bir görevlendirmeyi İzmir halkından alması inanıyorum ki İzmir’e çok şey kazandıracaktır. Körfez’deki pislikten İzmir’i biz kurtarırız. Kocaeli Körfezi’ni, Haliç’i nasıl kurtardıysak orayı da biz kurtarırız” dedi.

27 Şubat 2019 Çarşamba günü yayınlandı