Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya Kırım çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Kırım Türkiye Cumhurbaşkanı Rusya Recep Tayyip Erdoğan 


Ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, Rusya'nın Kırım'ı gayriresmi ilhakını tanımadı tanımayacak' dedi.

Konuyla ilgili konuşan Poroşenko 'Kırım askeri üsse çevrilmesi kabul edilemez. Kırım işgaline son vermek için ortak hareket edeceğiz. Ortaklarımızdan Rusya'ya baskı yapmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından satırbaşları şöyle:

İki ülke arasındaki görüşmeler müstesna bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Değerli dostumla mutabık kaldık.

' TÜRKİYE TANIMADI, TANIMAYACAKTIR '
Türkiye, Kırım'ın gayrimeşru ihlakını tanımamıştır, bundan sonra da tanımayacaktır. Rusya'nın Kırım'da yaptığı uluslararası hukuku ayaklar altına alması hiçe sayılmıştır.

UKRAYNA'YA TAM DESTEK
Desteğimiz sürecek. Diğer ülkeler de destekte bulunmalı. Ukrayna ile aramızdaki ilişkilerin en önemlisi Kırım Tatarlarının durumudur. Görüşmelerimizde Kırımlı kardeşlerimizin sıkıntılarını ele aldık. Kırım'daki yasadışı durumun aşılması için eş güdüm içerisinde hareket edeceğiz. Ukrayna topraklarının yabancı askeri unsurlardan arındırılması için bir kez daha çağrı da bulunuyorum.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E ZOR SORU
Suriye'ye girerken Suriye çağırdı bahanesini kullanan Rusya Ukrayna'ya kim çağırdı acaba? Bunu uluslararası hukukta acaba nereye yerleştirecekler. Bu 'güçlüyüm öyleyse haklıyım' mantığıdır. Burada haklılık söz konusu değil.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
9 Mart 2016 Çarşamba günü yayınlandı