Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez Bankası'na tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, politika faizinde çeyrek puanlık indirime giden Merkez Bankası'nın kararı sonrası ilk kez konuştu.
Faiz İndirimi Cumhurbaşkanı Merkez Bankası Recep Tayyip Erdoğan 


Erdoğan, şunları söyledi: Merkez Bankası Lütfetti. Çeyrek puanlık bir indirim yaptı. Halbuki geçtiğimiz Ocak ayında 5,5 puanlık artış yapmıştı. Gelinen noktada bunun yarısı kadar indirim yapılmadı. Böyle şey olur mu. Bizim Merkez Bankası'nın bağımsızlığına diyeceğimiz bir şey yok. Ama nereye kadar. Milletin menfaatleri söz konusu olduğunda biz de konuşuruz. Bize karşı bağımsızlığını savunuyorsun da başka yerlere mi bağımlılığın var?

Esnafımızın, çalışanımızın vatandaşımızın hakkını korumak benim en başlıca görevimdir. Bu konun takipçisi olmaya ve ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Biz bu günlere istikara ve güven ile geldik. Biz bunları yaptık sende gereğini yapmak zorundasın. Merkez Bankası faiz konusunda yanlış yapıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
25 Şubat 2015 Çarşamba günü yayınlandı