CHP Sözcüsü Öztrak:' CHP’nin cami yaktığı cami yıktığı hikayeleri bunların hiçbiri gerçek değil'

-Öztrak'ın konuşması
Kurtarma Operasyonu Basın Toplantısı Enflasyon Rakamı Terör Örgütü İşsizlik Maaşı 

--Genel ve detay

( ANKARA ) CHP Sözcüsü Öztrak:" CHP’nin cami yaktığı cami yıktığı hikayeleri bunların hiçbiri gerçek değil" ANKARA

- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “CHP’nin cami yaktığı cami yıktığı hikayeleri defalarca kendisine anlatılmasına rağmen havalarda uçuşuyor. Bunların hiçbiri gerçek değil" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hain bölücü terör örgütünün Batman’da 7 Mehmetçiği şehit ettiğini belirterek, “Bu tür terör eylemlerinin bir an önce bitirilmesini iktidardan bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Diyanet camiasını ağırladığını ve orada siyaset yaptığını anlatan Öztrak, “Şu son dönemdeki gelişmeler camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girince memleketimizin ne hale geldiğini gösteriyor ama bir türlü bundan ders almamakta ısrar ediyoruz. Özellikle AK Parti Genel Başkanı sıkıştığı her noktada maalesef dini siyasete alet etmekten kaçınmıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Kendisini dinlerken ilginç bir şekilde siyasetle ilgili sözlerinde hem Diyanet İşleri Başkanı hem de camia alkışlıyor. Camilerin yakılmasından yıkılmasından bunlardan bahsediliyor aslında bunların ne olduğunu en iyi bilmesi gereken bu camia. Her nedense sarayın başı ne söylese alkışlıyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘sen ne anlarsın ezandan Kur’an’dan’ dediğini söyleyen Öztrak, Erdoğan’ın bu sözleri Kılıçdaroğlu’nun dün McKinsey’le ilgili sorular yönelttiği için söylediğini ileri sürdü. Öztrak, “Sorulara cevap vereceği yerde meseleyi ezan, bayrak meselesine çekmeye çalışmış. Zaman hamaset zamanı değildir. Çarşı yangın yeridir. Yüzde 6’nın üstündeki enflasyon rakamı dünyadaki 155 ülkenin yıllık enflasyon rakamına eşittir. Biz bu enflasyonu bir ayda yaşadık” şeklinde konuştu.
“CHP’nin cami yaktığı cami yıktığı hikayeleri bunların hiçbiri gerçek değil" Öztrak, şunları kaydetti: “CHP’nin cami yaktığı cami yıktığı hikayeleri defalarca kendisine anlatılmasına rağmen havalarda uçuşuyor. Bunların hiçbiri gerçek değil. Yunan askerinin Mihalıçık’ta kaçarken yaktığı camiyi bunlar CHP yaktı dediler. Sonra da bu camiyi CHP’nin onardığı ortaya çıktı. Daha dün akşam Üsküdar’ da kendi belediyeleri Esentepe’de cami yıktı. Daha önce de bu tür eylemleri var. Belediye sınırları içindeki camileri SSK'ya teminat olarak gösterdi. Bunları yapan bir iktidar yönetim CHP'yi suçluyor. Milletin derdi aştır, iştir. Millet hayat pahalılığı altında eziliyor. İşçi, memur, çiftçi, iş adamı eziliyor. Ama biz cami yakmaktan cami yıkmaktan söz ediyoruz." Hükümetin enflasyonla mücadele programını önümüzdeki günlerde açıklayacağını söylediğini hatırlatan Öztrak," Neden önümüzdeki günlerde. Nerede hızlı karar. Kriz çıkmış milletin cebi yangın yerine dünmüş siz hala daha enflasyonla mücadele programını inşallah önümüzdeki günlerde yürürlüğe sokacağız diyorsunuz. Camiden dinimizden imandan bahsediyorsunuz bir de yargılıyorsunuz. Kimin bunlardan ne anladığı konusunda laf söylemek açıkçası şirk koşmaktır" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklama yaptığını, 3 tane kamu bankasına işsizlik basından para verildiğini onayladığını kaydeden Öztrak, "Bu 3 kamu bankasına sermaye olarak işsizlik fonundan verilen para işsizin parasıyla borcunu ödemeyen şirketi kurtarma operasyonudur. Özel sektörün borcu bugün yavaş yavaş devletin, milletin borcu olmaya doğru hızla gitmektedir. 11 milyar TL 3 tane bankaya işsizlik fonundan ödenmiştir. Oysa işsizlik fonu bugün işsizliğin hızla arttığı ortamda işsiz kalanlara işsizlik maaşı ödemek için kurulmuş olan bir fondur. Zaman hamaset yapma zamanı değildir. Zaman bir an önce önlem alma zamanıdır" açıklamasında bulundu.
4 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı