CHP’li Yakup Akkaya’dan ‘Akil İnsanlar’a ilginç benzetme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ' Akil İnsanlar ' heyetinin, Başbakan Erdoğan ' ın ' sihirbazları ' olduğunu savunarak, “Şapkadan tavşan, torbadan yılan çıkarıp halkı kandıracaklar” dedi.
Dilek Akagün Yılmaz Firavun Akil İnsanlar Sezgin Tanrıkulu Yakup Akkaya 


CHP ' li Akkaya, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için geldiği Adana ' da, partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Akkaya, CHP olarak akan kanın durması ve Türkiye ' de barış ortamının sağlanmasını herkesten çok istediklerini söyledi. Bu konuda da en çok bedeli CHP ' nin ödediğini iddia eden Akkaya, mevcut barış sürecininin ' açık ' olmadığını savundu. Akil İnsanlar heyetini eleştiren Akkaya, “Akil İnsanlar diye bir grup ortaya atıldı. İçeriğine baktığımız zaman çok enteresan kişilerle karşılaşıyoruz. Kendi sendikalarını bölenler, Atatürk ' e küfür eden, Atatürk ' ü yazılarıyla aşağılayanlar bugün barış adına akil insanlığına soyundu” dedi. Akkaya, Akil İnsanlar heyetine ilişkin şu benzetmede bulundu:

“Tarihe bir baktığımızda firavunun sihirbazları vardı. Firavun biliyorsunuz Mısır ' da ' tanrıkraldı ' ve halkın kendisinin tanrı olduğuna inanması için sihirbazlarını kullanırdı. Sihirbazlar, ülkenin çeşitli yerlerinde gösteri yapıyor, bu güçleri de firavundan aldıklarını söyleyip, halkın firavunu tanrı zannetmesini sağlıyorlardı. Bizim akil insanlarda başbakanın sihirbazları. Onlar şimdi şapkadan tavşan, torbadan yılan çıkartıp halkın gözünün boyayacaklar. Bunların firavunlarından başka görevleri yok, ne olduğu belli olayan bir açılım sürecini ibretli izliyoruz. Bu sürece CHP ' yi de çekmeye çalışıyorlar.”

Akkaya, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ' ın, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için ' CIA ajanı ' suçlamasında bulunmasının da ' asılsız iddia' olduğunu ileri sürdü.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı