CHP'li Aslanoğlu'dan Kelepçeli Protesto

CHP İstanbul Milletvekili Malatyalı Ferit Mevlüt Aslanoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ' nda, bazı milletvekillerinin tutuklu olmasını protesto etmek amacıyla konuşmasını elleri zincirli konuştu.
Mevlüt Aslanoğlu Protesto Chp Bütçe Komisyonu Plan ve Bütçe Komisyonu 



Aslanoğlu, Başkan Elvan ' ın zincirleri çıkarması yönündeki ikinci uyarısı üzerine, ”Ben böyle konuşacağım, derdimi böyle anlatabiliyorum. ' Cumhur iradesi herşeyin üstündedir ' diyorsunuz, inanmıyorum artık buna. Acaba Meclis ' te zimmet, irtikap suçlarından dokunulmazlık dosyası olup da yargılanmış, ceza almış, yargılanmaları durdurulan ve tutuklu milletvekillerine isnat edilen suçlardan suçlanan başka milletvekili yok mu? Bu konuda biz hukuka inanıyoruz. O atılan ortak imzalar, yargı paketleri... Hiçbirinde olmadı.


İmza atanlar imzalarının arkasında durmadı. Onlara, ' niye imzanızın arkasında durmadınız? ' demediniz. Bu konuda çaba göstermediniz demiyorum ama birileri, kim ki millet iradesinin üstündeyse ben buna isyan ediyorum. Onlar seçilmiş milletvekilleri ve kesinleşmiş suçu olmayan insanlar. Hangi milletvekili suçlu ise ve suçu kesinleşmişse, gitsin derhal cezasını çeksin. ' Suçluyu affedin ' demiyoruz. Cumhurun iradesi burada olmadığı için ciğerimiz yanıyor'' diye konuştu.


1 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı