CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın Basın Açıklaması-1

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 39 ilçe başkanıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Salıcı, Taksim'deki 29 Ekim törenlerinde ' Sizin korumanız gereken cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz ' dediğini, sözlerinin arkasında olduğunu ama muhatabının yanlış aksettirildiğini söyledi. Sözlerinin tüm devlet görevlilerine yönelik olduğunu ifade eden Salıcı, istifa iddialarını da yalanladı.
Oğuz Kaan Salıcı Haluk Koç Taksim Meydanı Adnan Keskin Kemal Kılıçdaroğlu 


İşte Salıcı ' nın konuşmasından satır başları:

Sayın Başbakan ' ın açıklamalarıyla ilgili bu basın toplantısını düzenlendik. Trafikten dolayı gelemeyen arkadaşlarımız da birazdan burada olacak. Arkadaşlarım ve ben 2013 seçimlerinde AKP iktidarını bitirecek grubuz.

DARBE AKLIMIZDAN GEÇMEDİ
Hiçbir dönem benim veya arkadaşlarımın darbeden uzaktan yakından bir ilgimiz olmadı, uzaktan aklımızdan bile geçmemiştir. Eğer darbe meraklısı bir grup varsa, o girişime karşı ilk önce mücadele verecek bir kadro varsa o da ben ve arkadaşlarımızdır. Biz abdestimizden eminiz. AKP iktidarını sandıklarla uzaklaştıracağız.

BALTAYI TAŞA VURDU
28 Ekim ' de yaşadığımız şey tam bir utançtır. Pendik, Kadıköy ve başka ilçelerde çelenk koyarken kriz yaşanmıştır. Sayın Başbakan ' ın iddiaları yaşadığımız copu, gazı, bir hanımefendinin tekmelenmesini örtme çabasıdır. Gündemi bizim üzerimizden değiştirmek istemiştir, baltayı taşa vurmuştur.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ ARKASINDAYIZ
Sayın genel başkanımız net bir açıklama kullanmıştır, tüm partililer bu açıklamanın arkasındadır. Darbeyi savunanlar darbeden beslenenlerdir. Bir AKP ' linin biber gazına maruz kaldığını gördünüz mü? Nasıl mağdur bunlar? Yaşananlar AKP ' nin kendi devletini kurma çabasıdır.

AKP KARŞILIK VERENLERE TERÖRİST DEMEKTEN VAZGEÇSİN
29 Ekim törenlerine neden bu kadar ilgi gösterilmiştir. AKP buna cevap vermek zorundadır
Kendisine karşılık verenleri terörist olarak adlandırmaktan vazgeçmelidir. İstikrar diyerek rejim kurmuşlardır. Bunu ortadan kaldıracak CHP ' dir. Biz CHP olarak buna izin vermeyeceğiz

SÖYLEDİĞİM SÖZLERİN ARKASINDAYIM
28 Ekim ' de söylediğim sözlerimin sonuna kadar arkasındayım. Orada bulunan, biz barikatları aşarken, coplanırken kılını kıpırtdatmayan 29 Ekim törenlerini halksızlaştırmaya çalışan devlet erkanınadır. Devlet sıktığı gazın, vurduğu copun arkasında duranı biliyor mu bunun cevabını versin.Üzerimize dikilmeye çalışılan elbisenin üzerimize uymayacağını söylemek isterim. CHP İstanbul ' u alana kadar bu mücadele sürecek.

MUHATABI YANLIŞ GÖRÜLDÜ
(“Sizin koruyamadığınız Cumhuriyet ' i biz savunuyoruz” sözlerini söylediniz mi? İstifa konusu doğru mu? sorusu üzerine) Ben sözlerimin arkasındayım. Sözlerimde yanlışlık yok. Sözlerimin muhatabı yanlış görüldü. Ben de o resmi görsem, ben de dışardan sözlerimi askere yönelik algılardım ama bir yanlışlık var, o yanlışlığı düzeltme çabasındayız. Muhattap yanlışlığı var. Askeri de dışarıda tutuyor değilim ama sözlerim devlet erkanınaydı.

KILIÇDAROĞLU İLE İSTİFA GÖRÜŞMESİ OLMADI
İstifa haberleri yayınlandığı zaman asparagastır. İstifa konusuyla ilgili kimseyle görüşmem olmadı. Ne genel başkanla ne bir parti yöneticisiyle. Birileri tarafından ortaya sürüldü bu sözler.

PARTİ VE ÖRGÜTLE SORUN YOK
İstanbul İl Başkanlığı önemli bir konudur. Parti içinde ve dışında spekülasyonlar olabilir. Özel bir görüş belirtmek doğru olmaz. Örgütümüzle partimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Sorunumuz AKP iktidarınladır.

SÖZLERİN MUHATABI ÇARPITILDI
İfadeler çarpıtıldı demiyorum. Sözlerin muhatabı çarpıtıldı diyorum. Bir insan 20 yıllık siyasi mücadelesini 1 saatte değiştirmez. Bu durumda benim için de örgüt için de aynı şey geçerlidir. Bu yakıştırmaya çalışılan şeyin üzerimize yakışmadığı aşikardır.

Haluk Koç Hakkında
Haluk Koç 1973 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Ardından girdiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni derece ile bitirdi. İç Hastalıkları Uzmanlığını ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığını, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı'nda tamamladı. 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Da...
devamı
Adnan Keskin Hakkında
Adnan Keskin, 9 Ocak 1942'de Denizli Çivril'in Ömerli köyünde doğdu. Babasının adı Sadettin, annesinin adı Emine'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. 2007-2010 yılları arasında Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 16 (5), 18, 19 ve 20. Dönemlerde Denizli Milletvekili seçildi. 52. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptı. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
31 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı