CHP'den kabine değerlendirmesi

Altay açıklama
Enflasyon Devlet Memuru Tren Kazası Basın Toplantısı Hükümet 

-Soru cevap

( ANKARA ) -- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay:- "Sorunların çözülmesinde Erdoğan'ın başarılı olmasını isteriz, hatta bundan mutlu oluruz" ANKARA

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, " Sorunların çözülmesinde Erdoğan'ın başarılı olmasını isteriz, hatta bundan mutlu oluruz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Altay TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
Altay, Tekirdağ Çorlu'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak, Pamukova'da yaşanan tren kazasından sonra hükümetin ibret almadığını gördüklerini kaydetti.
Altay, "Cumhuriyet Halk partisi acıları paylaşacak ve mağduriyetlerin tazminini takip edecek. Yaşanan kaza mağdurlarının, mağduriyetlerinin tazminin takip etmek Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceliği olacak" ifadelerini kullandı. 703 sayılı kararnamenin çok tartışılacağını belirten Altay, "Çıkarılan 703 sayılı kararname ile de aldıkları yetkiyi çok aştıkları görülüyor. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Harcırah Kanunu'ndan, Taşıt Kanunu'ndan, Kamu İhale Kanunu'ndan ve Kamu İhale Sözleşmesi Kanunu'ndan muaftır. Cumhurbaşkanı devletin kasasını hiç bir kurala bağlı kalmaksızın istediği gibi kullanacak. Milletin sırtından yüzde 18 KDV'den toplanan paraları Cumhurbaşkanı vicdanıyla kullanacak. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin uhdesinde olan milli saraylar tüm birikimiyle beraber, mal varlıklarıyla beraber Cumhurbaşkanı'na bağlandı" şeklinde konuştu.
Kabinenin açıklandığını hatırlatan Altay, "Dünkü kamuoyuna takdim edilen kabine diye adlandırılan kadro siyasi kadro değildir. Özel ve aile hukukuna dayalı bir kadrodur. Milli Saraylar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nindir, milletindir ama millet adına sevki, bakımı, onarımı, işletilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olması gerekir. Bakanların KHK ile atama yetkisi yoktur. En alt birime kadar atama yetkisi Cumhurbaşkanı'nın kendisindedir. Devletteki her kademeye ne kadar maaş verileceğini artık Cumhurbaşkanı belirleyecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen yürütme 16,17 kişiden değil bir kişiden oluşacaktır, onun dışındaki herkes onun memurudur" diye konuştu.
Altay, şöyle konuştu: "Sorunların çözülmesinde Erdoğan'ın başarılı olmasını isteriz, hatta bundan mutlu oluruz. Umarız ve dileriz ki, Recep Tayyip Erdoğan daha önce iddia ettiğin şekilde enflasyonu düşürsün, Türk Lirasının değerini yükseltsin, doları düşürsün, işsizliği minimize etsin, yoksulluğu bitirsin." Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Milli savunma Bakanı olarak atanmasına ilişkin soruya Altay, "Akar devlet memuruydu devlet memuru olarak devam ediyor" ifadelerini kullandı. (AUÖ -BC -
10 Temmuz 2018 Salı günü yayınlandı