CHP’de Sürpriz Yaprak Dökümü

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, “CHP Allah korusun iktidar olsa acaba alternatif Cumhuriyet kutlaması yapar mıydı? Ak Parti iktidarda diye alternatif kutlama yapmak ülkeyi bölmektir. CHP isminde bulunan Cumhuriyet ' e sahip çıkmayarak bu milleti bölmektedir. Bugüne kadar hep yaptı. İnşallah bundan sonra vazgeçer” dedi.
Hakan Tütüncü Gökçen Özdoğan Enç Menderes Türel Hüseyin Samani Abdurrahman Arıcı 


Antalya Büyükşehir ve merkez Konyaaltı Belediye ' sinin CHP ' li Meclis üyesi Mehmet Remzi Sadi partisinden istifa ederek AK Parti ' ye geçti. Sadi ' ye parti rozetini AK parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel taktı.Mehmet Remzi Sadi ' nin AK Parti ' ye geçmesi nedeniyle AK Parti İl Binası ' nda program düzenlendi.

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı MustafaKöse, partisinin halkasına yeni birini daha eklediklerini belirterek, Mehmet Remzi Sadi ' nin her zaman doğruları söylediğini ve doğruların yanında yer aldığını söyledi.

Sadi ' nin bundan sonra hizmetlerine AK Parti safhalarında devam edeceğini kaydeden Köse, Cumhuriyet ' i kendilerine maletmek isteyenleri de eleştirdi. hiç kimsenin kendilerinden daha fazla cumhuriyetçi olmadığını savunan Köse, “ Gece gündüz milleti için çalışan, didinen, her türlü fedakarlığı yapan bir Başbakan var. Siz o Başbakan ' a, ' Ferman Sulatanınsa Antalya bizimdir ' diyeceksiniz. Bunu diyen adamın anlını karışlarız. Ak Parti mensuplarından daha fazla kimse cumhuriyetçi olduğunu iddia etmesin. Antalya bu milletin, Antalya ' nındır. Antalya ' nın kimin olduğunu önümüzdeki seçimlerde göreceksiniz. Biz bu sözü söyleyenlerin nasıl zihniyete sahip olduğunu biliyoruz. O zihniyet Antalya ' yı 10 yıl geriye götürdü.
Antalya ' ya bir katma değer sağlamadı. Sonra Türk bayrağının, Atatürk, Lenin posterlerinin arkasına sığınacaksınız. Ve Ferman sultanınsa Antalya bizimdir ' diyeceksiniz. Bu söze kimse inanmaz. Bu zihniyetle mücadele için yapacak tek şey var. Gece gündüz durmadan çalışacağız. Her yerde AK Parti ' yi anlatacağız. Antalya halkını bir daha sahipsiz durumda bırakmayacağız” diye konuştu.

Başkan, köse partilerine katılımın devam edeceğinin müjdesini de verdi.Köse, il başkanı olduğunda 96 bin olan üye sayısının bugün 149 bine ulaştığını sözlerine ekledi.

Daha sonra kürsüye gelen Mehmet Remzi Sadi, AK Parti ailesine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, “ 1963 yılında Ankara ' da doğdum. Antalya Lisesi mezunuyum. 1982 ' de İçişleri Bakanlığı ' nda memuriyetim var. Ardından Antalya Valiliği Muratpaşa Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi ' nde görevlerde bulundum. Üniversite mezunu evli ve bir çocuk babasıyım. Bugünden itibaren eşim ve oğlumda lütfeder kabul ederseniz bu ailenin bir ferdi olmaktan mutluluk duyacaktır” dedi.

Sadi, “CHP ' den istifamın temel gerekçesi CHP tüzel kişiliğiyle alakalı değil. Uzun süredir uyumsuzluk yaşadığım gerçek. Ne şahsım ne de bu kişilerin şahsi hususlarıyla alakalı olmayan, ancak kentin yönetimi önceliklerin belirlenmesi, hiçbir haklı gerekçe ile izah edilemeyen anlayışla, eleştirilerini ve önerilerimi haklı çıkaran idari ve hukuki sonuçla fikir ayrılıklarımızı derinleştirdi. Çatışmalarla devam eden bu birlikteliğin devam etmesi imkansızdı. Antalya yerel yönetim olarak kötü yönetilmekte ve kaynakları israf edilmektedir. Ak Parti kadrolarına katılmamda Menderes Türel ' in bulunması benim için önemli referans noktasıdır. Bundan sonra Antalya için hizmetlerime Ak parti ' de devam edeceğim” dedi.

ÜYE VE OY ORANI HEP ARTTI

AK Parti ' nin Antalya ve Türkiye ' de yoluna emin adımlarla devam ettiğini ifade eden Menderes Türel, “Üç seçimde oylarını artırmak suretiyle iktidar olabilme başarısı bir tek partimize nasip oldu. Bu hiç küçümsenmeyecek başarı. Her geçen gün partimiz büyüyor. Ben artık hesabı şaşırıyorum. Bayramda 138 bin diye söylediğimiz üye sayımız aradan bir ay geçmeden 150 bine dayanmış. Bu başarıda bizim Ankara ' da göğsümüzü kabartıyor ve iftihar vesilesi oluyor. AK Parti Antalya ve Türkiye ' de emin adımları devam eden yürüyüşünü sürdürecektir. Antalya ' da 2002 seçim sonuçlarına göre Ak Parti oyunun yüzde 21 olduğunu hepimiz hatırlıyoruz. Ondan sonraki seçimlerde 2004 yüzde 38, 2009 ' da yüzde 35, 2011 de yüzde 40 ' a dayandı. 2002-2009 yılları arasında Antalya ' da gösterdiğimiz başarı yüzde 21 ' den yüzde 39 ' a yani yüzde 80-90 ' lık bir artış yaşandı” hatırlatmalarında bulundu.

CUMHURİYETÇİLİK LAFLA OLMAZ

' Muhalefet politika üretme fukarası olarak bazı değerlerin ardına sığındı ' diyen Türel, “ Kendini milleten akıllı sananlar her defasında sandıkta ders almalarına rağmen hala öyle olduklarını sanıyorlar.Kendi politikalarını, milletin politikalarıyla karıştırdılar. Cumhuriyet kutlamaları maalesef bu anlamda son derece üzücü olmuştur. Cumhuriyet Türk milletinin malıdır. Hiçbir zaman bir siyasi partini değeri olamaz. Bazıları bu değerleri kendi tapusu altındaymış gibi konuşuyor. Kendilerini kandırıyorlar. Cumhuriyetçilik lafla sözle olmaz. Çalışmakla olur. Bu ülkeye, bu millete, bu şehre eser kazandırmakla hizmetle olur. AK Parti muasır medeniyet çizgisini ardından koşan tek partidir. Alternatif programlar bölücülüktür. CHP Allah korusun iktidar olsa acaba alternatif bayram kutlaması yapar mıydı? Ak Parti iktidarda diye alternatif kutlama yapmak ülkeyi bölmektir. CHP isminde bulunan Cumhuriyet ' e sahip çıkmayarak bu milleti bölmektedir. Bugüne kadar hep yaptı. İnşallah bundan sonra vazgeçer” dedi.

BAŞBAKAN ANTALYA ' YI ÖNEMSİYOR

Türel şöyle konuştu: “ Bu milleti sevmek hizmet etmekle mümkündür. Biz milletimize hizmet ederek yolumuza devam ediyoruz. Geçmiştekiler gibi birilerini efendisi olarak yolumuza devam etmiyoruz. Başbakanımız için Antalya önemli bir şehirdir. Başbakanımız her zaman önemli değer vermiştir. Antalya ' ya karşı her zaman büyük sempatisi olmuştur. Geçmişte yapılmış bugün yapılan hizmetlerin ardında Başbakan ' ın katkısı vardır.”

ROZETLER TAKILDI

Partiye yeni katılımların devam ettiğini işaret eden Türel, “ Partimizin büyümesi karşısında yeni katılımlarımız devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek. Remzi Sadi 15-20 yıllık dostum. Valilikte görev yaptığı dönemden tanıyorum. Farklı partilerde görev yapsak da centilmen ağır başlı olmuştur. Aramıza gelmesinden partim ve şahsım adına memnuniyet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Menderes Türel, Mehmet remzi Sadi ' ye Türk bayrağı ve AK Parti rozetlerini taktı.Programa, Ak Parti Antalya Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, İl Başkanı Mustafa Köse, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ve partililer katıldı.
6 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı