Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile Sağlık Bakanı Koca, Selahaddin Eyyübi Camisi'nin açılışına katıldı - KONYA

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile Sağlık Bakanı Koca'nın karşılanması - Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile Sağlık Bakanı Koca'nın Selahaddin Eyyübi Camisi'nin açılış törenine katılması - Sağlık Bakanı Koca'nın konuşması - Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un konuşması - Kurdele kesilmesi"81 milyona kaliteli sağlık hizmetini sunmak istiyoruz" - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Duanız ve bizim gayretimizle 81 milyon insanımıza, hakkaniyetle nitelikli, kaliteli, dengeli sağlık hizmetini sunmak istiyoruz" - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "Bize düşen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, hızlı hareket etmek, hızlı karar almak, ülkemizi, şehirlerimizi kalkındırmak, bunu büyükşehirlere değil, tüm Türkiye'ye yaymak"KONYA (AA) - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Duanız ve bizim gayretimizle 81 milyon insanımıza, hakkaniyetle nitelikli, kaliteli, dengeli sağlık hizmetini sunmak istiyoruz." dedi.
Bakan Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile geldiği Konya 'nın Kulu ilçesinde, Ömeranlı Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret etti.Burada ailesi, yakınları, Konya Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı İsmet Canseven ve bazı milletvekilleri tarafından karşılanan Koca, anne ve babasının elini öptü.Anne Esma Koca, oğluyla selamlaşırken gözyaşlarını tutamayınca, duygusal anlar yaşandı.Ardından Bakan Koca ile Kurum, aynı mahallede yapımı tamamlanan Selahaddin Eyyübi Camisi'nin açılış törenine katıldı.
Koca, burada yaptığı konuşmada, doğduğu topraklarda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk sağlık bakanı olarak bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
Bu topraklara vatandaşların duasını almak için geldiğini anlatan Koca, "Duanız ve bizim gayretimizle 81 milyon insanımıza, hakkaniyetle nitelikli, kaliteli, dengeli sağlık hizmetini sunmak istiyoruz." ifadesini kullandı.Bölge halkının yardımlarıyla yapımı tamamlanan Selahaddin Eyyübi Camisi'ne ilişkin bilgi veren Koca, "10 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitişini görmek, mutluluk verici. Hiçbir destek almadan, sadece bölgenin kendi imkanlarıyla yapılmış olmasıyla ayrı bir önemi oldu. Ayrıca 'Kudüs fethedilinceye kadar uyku bana haram olsun' diyen Selahaddin Eyyübi'nin isminin verilmiş olması, bugünler için bir başka anlam ifade ediyor. Bunun için ayrıca teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Bakan Koca, caminin inşasında katkıları olan tüm hayırseverlere ve emeği geçen yetkililere teşekkür etti. - "Bize düşen ülkemizi, şehirlerimizi kalkındırmak"Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da Karapınarlı olduğunu, Kulu ilçesini de kendi evi, kendi toprağı gibi gördüğünü bildirdi.Kulu ilçesinin şehirleşmenin güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Kurum, "Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok ilimize ziyaretlerde bulunduk. Bugün de Sağlık Bakanımızla Konya ve ilçelerinde ziyaretlerde bulunacağız. Bize düşen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, hızlı hareket etmek, hızlı karar almak, ülkemizi, şehirlerimizi kalkındırmak, bunu büyükşehirlere değil, tüm Türkiye’ye yaymak." dedi.
Kurum, Konya 'nın bir sanayi ve turizm şehri olduğunu, Hükümetin Konya 'ya güzel hizmetler getirdiğini aktararak, "Biz de aldığımız bayrağı inşallah en iyi yerlere taşımak için milletimize hizmet etmek için bu göreve geldik. İnşallah Allah mahcup etmesin." ifadesini kullandı.Dua okunmasının ardından Koca ve Kurum, protokol üyeleri ile caminin açılış kurdelesini kesti.Törene, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık Hizmeti Açılış Töreni Hakkaniyet Hayırseverler Sağlık Bakanı 

4 Ağustos 2018 Cumartesi günü yayınlandı