BDP'li Sırrı Sakık Meclis Kürsüsüne Kuran-ı Kerim İle Çıktı

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. BDP'nin, ' 1990'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan katliam ve köy yakmalarının ortaya çıkarılması, hakikatlerin açığa çıkarılması ' gerekçesiyle verdiği araştırma önergesine ilişkin grup önerisi üzerinde konuşan Sakık, ' Katiller biliniyor ' diyerek yanında getirdiği Kur'an-ı Kerim'i gösterdi. Sakık, ' Sizi bu kutsal kitap adına temin ediyorum ki binde birini anlatmışımdır. Sizi bugün vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Öyle boş inanç yok. Sizi bugün göreve davet ediyorum ' diyerek araştırma önergesine destek istedi.
İbrahim Tatlıses Meclis Genel Kurulu Sadık Yakut Ahmet Kaya Çözüm Süreci 



Başbakan'ın Barzani ile görüşecek olmasına işaret eden Sakık, ' Önemli bir görüşmedir. Yanında Şivan Perver olacak diyor. İbrahim Tatlıses olacak, düet yapacaklar. Şivan'a bir çağrım var. Bizim acılarımız var. Siz Diyarbakır'a geliyorsunuz, sen 40 yıl bu mücadeleyi sürdürdün. Bu acılar adına eğer düet yapacaksanız, Paris'te sürgünde ölen Ahmet Kaya'nın naaşı başında bir parçan vardı, bu parçayı istiyoruz, bizim acılarımız var. Bu acıların seslendirilmesi gerekir Diyarbakır sokaklarında. Bu acılardan dolayı özür dilenmeli. Şirvan bunu seslendirmeli ' ifadelerini kullandı.












İbrahim Tatlıses Hakkında
Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duymasıyla birlikte önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleri büyük ilgi gördü. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar...
devamı
13 Kasım 2013 Çarşamba günü yayınlandı