Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ: 'Kıbrıs adasında Türk ve Rum toplumunun eşitliği kabul edilmeden bir ilerleme sağlanamaz. İki eşit toplumun beraber yaşayacağı bir düzen kurmak zorundayız'

Akdağ'ın konuşması
Mel B Kişi Başına Düşen Milli Gelir Akalan Dolar Milli Gelir 

-Özyiğit'in konuşması
-Genel ve detay

( ANKARA ) Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ: "Kıbrıs adasında Türk ve Rum toplumunun eşitliği kabul edilmeden bir ilerleme sağlanamaz. İki eşit toplumun beraber yaşayacağı bir düzen kurmak zorundayız" ANKARA

- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs adasında Türk ve Rum toplumunun eşitliği kabul edilmeden bir ilerleme sağlanamayacağını belirterek, "İki eşit toplumun beraber yaşayacağı bir düzen kurmak zorundayız" dedi.
Başbakan Yardımcısı Akdağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit'i Çankaya Köşkü'nde ağırladı. KKTC'nin güvenliğinin aynı zamanda Türkiye'nin güvenliği olduğunu vurgulayan Akdağ. kimsenin KKTC'ye yan gözle bakmamasını, buna müsaade edilmeyeceğini vurgulayarak, "Kuzey Kıbrıs'ın kalkınması, gelişmesi bizim kanaatimize göre siyasal çözümler açısından da en önemli noktayı teşkil ediyor. Öteden beri Rumların akıl almaz iş birliği yapmayan tutumları, adanın sanki bir Rum adasıymış, sanki onlara aitmiş gibi davranmaları, bir çözümü maalesef mümkün kılmayı zorlaştırdı. Bizim pozisyonumuz net olarak şöyledir; Kıbrıs adasında Türk ve Rum toplumunun eşitliği kabul edilmeden bir ilerleme sağlanamaz. İki eşit toplumun beraber yaşayacağı bir düzen kurmak zorundayız" diye konuştu.
Kuzey Kıbrıs'ta kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolar olarak kısa sürede yakalanabileceğini, bunun için Türkiye ve KKTC arasındaki ekonomik iş birliği ve gelişme anlaşmalarının çok da faydalı olduğunu kaydeden Akdağ, eğitim ile jilgili ise şu değerlendirmede bulundu: "Biz Türkiye olarak Kuzey Kıbrıs'taki eğitimin gelişmesi, çocukların, gençlerin daha mükemmel bir eğitim almaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özyiğit ise iki ülke arasında iş ve güç birliğinin en üst düzeyde sürdüğünü vurguladı. Özyiğit, Türkiye'nin katkılarının KKTC için bir yerde varlık nedeni olduğunu kaydederek ,"Biz bunun idraki içinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Önemli olan bu katkıların en iyi, en doğru şekilde değerlendirilip KKTC'nin de kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşmasıdır" şeklinde konuştu.

10 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı