Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: 'Yıkım yapmayı vadedenlerin Türkiye'ye yapabileceği hiçbir şey yok' - BURSA

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: "Yıkım yapmayı vadedenlerin Türkiye'ye yapabileceği hiçbir şey yok" - BURSA - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun tören alanına gelişi - Çavuşoğlu'nun konuşması - Çavuşoğlu'nun taksici esnafla ve vatandaşla sohbetinden detaylar"Yıkım yapmayı vadedenlerin Türkiye'ye yapabileceği hiçbir şey yok" - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: - "Siz 'kefenimi giydim' diyen insana ölümden öte bir şey gösteremezsiniz. Diş geçiremezsiniz, kontrol altına alamazsınız" - "Yeni bir kapı aralıyoruz. Yeniden şahlanıyoruz. Türkiye'yi bundan sonra uzak ufuklara taşıyacağız. Türkiye güçlenecek, büyüyecek. Dünyanın ilk 10 ekonomisinin arasına girecek. Yıkım yapmayı vadedenlerin Türkiye'ye yapabileceği hiçbir şey yok" - "Bunların ağa babaları, Recep Tayyip Erdoğan'ı bu ülkenin yönetiminden uzaklaştıramadıkları takdirde bu ülkeyi teslim alamayacaklarını biliyorlar"BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Yeni bir kapı aralıyoruz. Yeniden şahlanıyoruz. Türkiye'yi bundan sonra uzak ufuklara taşıyacağız. Türkiye güçlenecek, büyüyecek. Dünyanın ilk 10 ekonomisinin arasına girecek. Yıkım yapmayı vadedenlerin Türkiye'ye yapabileceği hiçbir şey yok." dediÇavuşoğlu, partisinin Orhangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, 24 Haziran'ın bayram kılınacağı güne doğru hızla yol aldıklarını, millet ile hemhal olmaya, onların dertlerini dinlemeye, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben kefenimi giydim ve bu yola baş koydum" diyerek yola çıktığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:"Bundan önceki yerli ve milli liderlerin başına gelenleri bilen Recep Tayyip Erdoğan, Menderes'in, Özal'ın ve Erbakan'ın başına gelenleri görüp siyasete adım atarken 'ben kefenimi giydim ve bu yola baş koydum' dedi.
Siz 'kefenimi giydim' diyen insana ölümden öte bir şey gösteremezsiniz. Diş geçiremezsiniz, kontrol altına alamazsınız. Çünkü yerli ve milli lider olmak demek milleti için her şeyinden vazgeçmek demektir. Ülkesi için başı koltukta gezmek demektir. Yerli ve milli dış politika ekseni demektir. 'One minute' demektir. Dünya 5'ten büyüktür demek, ölümüne bunların üzerine gidiyoruz demektir." - "Konu Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olunca hepsi bir araya gelebiliyorlar"Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının bazı kesimleri bir araya getirdiğini anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:"Beş kendini bilmez bir araya geldi. Bunlar aynı masaya oturup çay bile içmezler. Ama konu Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olunca hepsi bir araya gelebiliyorlar. Terörü de bir araya geliyor, FETÖ'sü de bir araya geliyor, yabancı güçler bir araya geliyor, hepsi bir araya geliyor. Şunu biliyorlar. Bunların ağa babaları, Recep Tayyip Erdoğan'ı bu ülkenin yönetiminden uzaklaştıramadıkları takdirde bu ülkeyi teslim alamayacaklarını biliyorlar. Bu ülkeyi kontrol altında tutamayacaklar ve bu ülke büyümeye devam edecek. Bölgesinde de küresinde de bir güç odağı olacak. Masaya oturduğunda da yumruğunu vuracak. Mazlumun ve mağdurun yanında olacak. Bunu biliyorlar.Çavuşoğlu, Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu, Türkiye'nin zaman ve zemin kaybetmeye asla tahammülü olmadığına dikkat çekti.Muhalefetin yerli otomobil projesine karşı çıkmasını eleştiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:"Bizler yitik, kayıp nesilleriz. Yağ kuyruklarında, ekmek sıralarında karnelerle geçirilmiş bir hayat var. Bizden 25 yıl sonra yeniden hayata başlayan Almanya, bugün 45 bin dolar kişi başı milli gelire ulaştı. Biz neden ulaşmadık? Biz niye hala yerli otomobilimizi yapmadık. Adam tutmuş yerli otomobil projesini ortadan kaldıracağını söylüyor. Akla bak yahu. Yıllar sonra bu ülke yerli otomobil imal edecek, adam çıkmış meydan meydan dolaşarak vadettiği şeye bak. 'Yerli otomobili yaptırmayacağım' diyor. Yahu akıl tutulmasıdır bu. Neyin hesabı bu? Sen bu millete düşman mısın? Bu milletin övünç, kıvanç duyacağı yatırımları yıkmakla neden tehdit ediyorsun." - "Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisinin arasına girecek"Çavuşoğlu, 24 Haziran'da Türkiye'nin yeni bir yola gireceğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:"Yeni bir kapı aralıyoruz. Yeniden şahlanıyoruz. Türkiye'yi bundan sonra uzak ufuklara taşıyacağız. Türkiye güçlenecek, büyüyecek. Dünyanın ilk 10 ekonomisinin arasına girecek. Yıkım yapmayı vadedenlerin Türkiye'ye yapabileceği hiçbir şey yok. Ama biz 16 yıl boyunca kirli tezgahlarla, vesayet odaklarıyla mücadele ederek, 15 Temmuz'da boca edilen bombalara rağmen bu ülkeyi büyüttük. Daha da büyütmeye devam edeceğiz. Bize inanın, bize güvenin. Çünkü bu millete aşkımız var. Bu millete sevdamız var. Seviyoruz kardeşim bu milleti."Daha sonra bir taksi durağını ziyaret eden Çavuşoğlu, burada vatandaşlarla sohbet etti.
Yerli Otomobil Açılış Töreni Taksi Durağı Dış Politika Milli Gelir 

8 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı