Başbakan Yardımcısı Akdağ: “Muharrem İnce delikanlıysan Amerika’dan seni kim aradı çıkıp açıklarsın”

Akdağ'ın açıklamaları
Televizyon Televizyon Programı Hükümet Irak Sosyal Demokrat 

-detaylar

( ERZURUM )- “Muharrem İnce, sen Amerika’nın sesi misin?”- “Delikanlı geçiniyorsun öyle mitinglerde falan kollarını sıvıyorsun, üst perdeden konuşuyorsun, konuşmazsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne iftira etmiştir” ERZURUM

- Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ Erzurum’da katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akdağ, Muharrem İnce’ye “Delikanlıysan Amerika’dan seni kim aradı açıklarsın” dedi.
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ Kardelen TV ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programında gündeme dair soruları yanıtladı. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin FETÖ elebaşı Gülen’in Amerika’dan Türkiye’ye iadesiyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili gelen soruya Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ Amerika’ya 85 dosya klasör gönderdiklerini iade etmeyecekseler 8 bin 500 dosyada gönderseler fayda etmeyeceğini belirtti.
Akdağ, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İncenin Amerika’nın sesi gibi davranmaması gerektiğini ifade ederek, “Bakın CHP Halk Bankası davasını da yaptı. Halk Bankası da siyasi bir dava olduğu o kadar belli ki o kadar aşikar ki. Bir Hukuk Fakültesi öğrencisi bunu anlar bırakın Hukuk Fakültesi öğrencisini birazcık siyasi meseleleri takip eden her Türk vatandaşı bunu anlıyor. Orada siyasi bir oyun dönüyor, orada adalet falan öyle bir kaygıda değil Amerikan yargısı ya da hükümeti ihtiyaçlar var Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar bunun için bunu yapıyorlar. Şimdi FETÖ meselesinin dosyasına gelince yakışıyor mu Muharrem İnce’ye Amerika’nın sesi gibi konuşmak. Bu nasıl sosyal demokratçılıktır? Bu nasıl solculuktur? Bunu anlamak bile mümkün değil. Bu ABD ki 11 Eylül hadisesinin müsebbibi olarak söyledikleri El Kaide’nin liderini bir başkaya ülkeye götürerek operasyonda öldürdüler bir başka ülkenin topraklarında öldürdüler. Dosyalara mı baktılar da öldürdüler böyle bir saçmalık olamaz tamam bunu Amerikalılar söylüyorlar bizde bunu saçma buluyoruz hatta şunu da görüyoruz ki Pensilvanya’ya onun götürülüşü 28 Şubatlardan beri bu sebeplerdenmiş. ABD’nin içerisinde bununla birlikte çalışan derin bir yapı var hiç bundan yana kuşkumuz yok. Peki Muharrem İnce sana ne oluyor kardeşim sen Amerika’nın sesi misin? ya 85 dosya oraya klasör gönderilmiş vermeyecekse 8 bin 500 dosya klasörde göndersek vermeyecek bunu görmüyor musun? da sen bunu konuşuyorsun. Kulağına kim üflüyor bunu? kim söylüyor sana bunu? Bana Amerika’dan telefon açtılar diyor kim telefon açtı diyoruz 24 Haziran’dan sonra söyleyeceğim diyor. Kimi kandırıyorsun ya CIA’den birimi telefon açtı kim, FETÖ'den birimi telefon açtı başka kim orada ki dosyaların ne olduğunu bilecekte fikir yürütecek söylesene sen niye söyleyemiyorsun bakın ben Erzurum’dan Muharrem İnce’ye sesleniyorum delikanlıysan çık açıkla çok da delikanlı geçiniyorsun öyle mitinglerde falan kollarını sıvıyorsun işte çıkıp üst perdeden konuşuyorsun, konuşmazsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne iftira etmiştir. Çıkıp açıklaması lazım kim telefon açtı, ne var gizli bilgi mi? ne oluyor sana sen kimsin bir Cumhurbaşkanı Adayısın ne özelliğin var da sana özel bilgiler gönderiliyor’’ şeklinde konuştu.

9 Haziran 2018 Cumartesi günü yayınlandı