Başbakan Yardımcısı Akdağ: 'Dost ve müttefiklerimizi Türkiye'nin bu haklı davasında yanımızda durmaya çağırıyoruz'

Akdağ konuşma

( KİLİS ) Başbakan Yardımcısı Akdağ: "Dost ve müttefiklerimizi Türkiye'nin bu haklı davasında yanımızda durmaya çağırıyoruz" KİLİS
Toplantı 


- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ak Parti İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi toplantısının Kilis'te yapılması gerektiğini belirterek, "Birleşmiş Milletler in toplanacağı bir günde aslında o toplantının burada olmasını isterdik. Dostlarımızın ve müttefiklerimizi Türkiye'nin bu haklı davasında Türkiye'nin yanında durmaya çağırıyoruz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Kilis İl Başkanlığında partililer ile bir araya geldi. Akdağ, burada yaptığı açıklamada, "Zeytindalı harekatı en başta kendi sınırlarımızın güvenliğini korumak ve kendi halkımızın güvenliğini sağlamaktır. Harekatın iki ana amacı vardır. Birisi sınırlarımızı ve insanımızı korumak, ikincisi ise hemen yanı başımızda komşularımıza yapılan zulmü durdurmaktır. Birleşmiş Milletler in toplanacağı bir günde aslında o toplantının burada olmasını isterdik. Dostlarımızın ve müttefiklerimizi Türkiye'nin bu haklı davasında Türkiye'nin yanında durmaya çağırıyoruz. Türkiye’ye düşmanlık eden terör grupları da hak ettikleri gibi karşılığını alıyorlar. Şunu da belirtmek isterim, Türkiye Cumhuriyeti bu operasyonda yüzünün akıyla çıkacaktır" dedi.
Kuzey Kıbrıs gazetesine tepki kuzey Kıbrıs'taki bir gazeteden yapılan Afrin haberi ile ilgili değerlendiren Akdağ, "Kuzey Kıbrıs'ta bir gazetede ‘Kıbrıs'a barış harekatı Suriye’ye Zeytindalı harekatı Türkiye’den bir işgal harekatı daha' gibi ifadelerin yer aldığı haber çıktı. Şimdi bu şerefsiz ve ahlaksızlara bakarak Türkiye basınında Kıbrıs'taki kardeşlerimizle ilgili bazı bazı olumsuz haberlerin yayınlandığını gördük. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum, Kıbrıs Türkiye'nin ana vatani ile beraberdir. Biz Kilis'te ne hissediyorsak Kıbrıs Türkleri de aynı hissiyat içerisindedirler. Bu marjinal gruplar bu ahlaksızlar Türkiye’deki basınımızın da yanıltmamalıdır. Bu şerefsizler tarihi önünde mahkum olmuştur. Ve bu şerefsizliğin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kıbrıs yargısı tarafından gereğinin yapılarak cezasının vermesini istiyoruz" dedi.

22 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı