Başbakan Erdoğan: Uçaktaki Malzeme Harp Malzemesidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 12. zirvesi öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Suriye Uçağı Rusya Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan 


Bir gazetecinin ' Suriye uçağı ile ilgili olarak incelemeler sürüyor mu, neler bulundu? Füze parçaları ya da radar parçaları olduğuna dair iddialar vardı. Ermenistan uçağı da indirildi. Türkiye budan sonra hep böyle mi davranacak? ' şeklindeki sorusu üzerine, daha önce bu konuda bir açıklama yaptığını söyleyerek '' Suriye'ye bu malzemeleri gönderen firmanın Türkiye'deki Makine Kimya Enstitüsü'ne denk geldiğini söyledi. Uçaktaki malzemelerle ilgili incelemelerin devam ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ' Şimdi bu iki kurum arasında elimizde olan bu malzemeler kesinlikle harp malzemesidir. Bunu radar malzemesidir, şu malzemesidir diye saptırmaya gerek yok. Bu radar malzemeleri de zaten harp malzemesi işlevini görmektedir ' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
16 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı