Başbakan Erdoğan 'Genel Af' Konusuna Son Noktayı Koydu

Başbakan Erdoğan, Abdullah Öcalan ' ın İmralı ' ya gönderilmesinin isabetli olduğunu söyledi. Genel affa karşı olduğunu belirten Erdoğan, “Bir insanı öldüreni af etme yetkisini ben kendimde bulmam” dedi.
Sivil Toplum Kuruluşu Abdullah Öcalan Genel Af İmralı Adası Recep Tayyip Erdoğan 


Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bizden önce, terörün Türkiye'nin üzerine karabasan gibi çöktüğü 20 yıl boyunca maalesef bu meselenin önüne cesaretle, kararlılıkla en önemlisi de samimiyetle gidilmedi.

10 yıl içinde terör meselesini çözmek için her adım attığımızda karşımıza engeller çıktı. Ne zaman adım atsak, karşımızda duvarlar örüldü. Ne zaman bir girişimde bulunsak, karşımızda hendekler bulundu. Ne zaman harekete geçsek, karşımızda provokasyonlar, tahrikler, sabotajlar bulundu.

Bunların hiçbiri bizi yıldırmadı. Ne önümüze örülen duvarlar, ne kazılan hendekler, ne provokasyonlar, ne sabotajlar bizi yolumuzdan çevirmedi. Biz, 'bu işi inşallah çözeceğiz' dedik.

Abdullah Öcalan 'ın İmralı 'yla yerleştirilmesi isabetli olmuştur. Avukatlarıyla görüştürmüyoruz. Ailesiyle görüşme yaptırıyoruz.

Bunların da bize ulusal ve uluslararası çerçevede bir şeyler kazandırdığına da inanıyoruz. Buradan eğer bir çıkış olacaksa, biz bu çıkış yolunu şu anda deniyoruz, deneriz ve bundan da yılmayız ve birilerine rağmen de bunu erteleyemeyiz. Buna rağmen de biz bu adımı attıysak bir çözüm yolu olduğu için.

Gazi olabilirsin onunla övün ama onunla istismar etme.

Biz genel af olmayacağını defalarca söyledik. Bir insanı öldüreni af etme yetkisini ben kendimde bulmam. Devletin böyle bir yetkisi yok. ''
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
3 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı