Başbakan Erdoğan Demokratikleşme Paketi'ni Açıkladı (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ,Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin basın açıklamasında şunları söyledi:
Başbakan Demokratikleşme 27 Mayıs Darbesi Recep Tayyip Erdoğan 



'' Esasen, Türkiye ' de değişimin önündeki en büyük engel, açık açık ifade ediyorum, 27 Mayıs ' ın o karanlık gölgesidir, 27 Mayıs ' ın bugün bile çeşitli kesimlerce yaşatılan zihniyetidir.
Başta Anayasada ve siyasette olmak üzere, bu zihniyet değişmediği müddetçe, Türkiye ' de değişim zor olmaya, meşakkatli olmaya devam edecektir.

11 yıl boyunca değişimden her zaman ürktüler, çekindiler, değişimin hep karşısında durdular, göreceksiniz bugünden itibaren de değişimin karşısında duvar olmayısürdürecekler.
Ama biz 11 yıl boyunca, 27 Mayıs zihniyetinin, statükonun, çözümsüzlükten beslenme siyasetinin milletin taleplerinin önüne geçmesine izin vermedik, bugün de izin vermeyeceğiz.

Türkiye 2013 yılını yaşarken, 1960 ' da durdurulan saate kilitlenip kalmak, muhalefet adına, demokrasimiz adına, Türkiye adına bir talihsizliktir.

Bu paket, 11 yıl önce hayali dahi kurulamayan, telaffuzu dahi yasak olan hak ve özgürlükleri getiren bir pakettir. ''



Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
30 Eylül 2013 Pazartesi günü yayınlandı