Başbakan Erdoğan'dan TÜMSİAD Genel Kurulu'nda sert çıkışlar

TÜMSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde başkanlık sistemi,kentsel dönüşüm ve çözüm süreci vardı.
Başkanlık Sistemi Kentsel Dönüşüm Projesi Recep Tayyip Erdoğan Tumsiad Çözüm Süreci 


Dertlerinin Türkiye'yi süratle çok daha ileri noktalara ulaştırmak olduğunu söyleyen Başbakan ''Başkanlık sistemine karşısınız,o zaman partili başkanlık sistemi yapalım dedik.Yani cumhurbaşkanı partili olsun;çünkü cumhurbaşkanlarının zayıf olması da doğru değil.Eğer partisi arkasında durur onu güçlü kılarsa onun da karar alma gücü çok daha farklı olur.Cumhurbaşkanları güçlü olmasın diyorlar,zaten yürütmenin başı cumhurbaşkanı.Yürütmenin başı cumhurbaşkanı;ama arkasında parti vs.yok bu doğru bir yaklaşım değil.Bunun düzeltilmesi lazım.''diye konuştu.

Fransa'da yarı başkanlık sisteminin uygulandığını belirten Erdoğan ''İşte Fransa'daki sistem partili cumhurbaşkanlığı sistemidir;ama bunu şimdi ne ana muhalefetin ne de yavru muhalefetin başı bilir.Onlar bu işi bilmezler,araştırmazlar.Biz de diyoruz ki gelin Türkiye'de bunu yapalım.'' dedi.

'VİALAND 29 MAYIS'A YETİŞECEK'

Dün Gaziosmanpaşa'da olduklarını ve yaklaşık 40 bin konutun yeniden inşaa edilmek üzere yıkımını yaptıklarını söyleyen Başbakan ''Herkes neşeliydi,herkes alkışlıyordu.Yıkım alkışlanır mı ya?Niye daha modern, daha kalite binalara söz verdiğimiz süre içinde gelip yerleşeceklerini bildikleri için alkışlıyorlardı.Şu anda kendilerine kiralarını ödüyoruz, evlerine yerleşmişler ve orada oturuyorlar.Şimdi yeni binalar yapıldığı zaman gelecekler binalarına yerleşecekler.'' diye konuştu.

100 milyonlarca dolar harcamak üzere bir Vialand yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan ''Yap-İşlet-Devret ile Haliç'in çamurlarını alıp taş ocağına yığımıştık.650 bin metrekare orada bir oyun parkı tesis etmiştik, şimdi orayı Vialand yapıyoruz.Allah nasip ederse de 29 Mayıs'a yetişecek.''diye belirtti.

Erdoğan''Dünya'nın, sessiz devrim gerçekleştirdiniz dediği Türkiye var,dış politikasıyla Dünya'da güçlü bir Türkiye var,gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir Türkiye var'' dedi.

'TÜRKİYE'NİN AYAĞINDAKİ O PRANGAYI SÖKMEK İSTİYORUZ'

Çözüm süreci adını verdikleri yeni bir süreci başlattıklarını söyleyen Başbakan ''Bizim gayemiz de hedefimiz de çok ama çok net.Kan dursun ve gözyaşı dursun istiyoruz.Huzursuzluk bitsin istiyoruz.Türkiye enerjisini artık istikbale, kalkınmaya sarf etsin istiyoruz.Yasal dairede,meşru çerçevede milletin değerleriyle ölçüşen bir çizgide terör meselesini çözmek ve Türkiye'nin ayağındaki o ağır prangayı söküp atmak istiyoruz.'' diye konuştu.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
7 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı