Başbakan Erdoğan: 1 Mayıs kutlamasını Taksim'de yapmayın

'' Yarın tüm Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanacak.'' diyen Erdoğan '' Tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü tebrik ediyorum '' diye konuştu.
Yayalaştırma Projesi 1 Mayıs Kutlamaları Taksim Meydanı Kazlıçeşme Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan, bazı çevrelerin gerilimi tırmandırmak ve çatışma ortamı oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bazı sendikaların Genel Başkanlarıyla bir araya geldiğini belirten Erdoğan '' Artık alışılmış bazı komplekslerin aşılması gerekiyor,tabuların yıkılması gerekiyor bunu kendilerine ifade ettim '' diye konuştu.

Taksim Meydanı'nda yayalaştırma çalışmalarının devam ettiğini, bundan dolayı da 30-40 metrelik kazılmış Şantiyeler olduğunu belirten Başbakan '' Burada yapılacak böyle bir törende, bir provokatif eylem neticesinde oluşabilecek hareketlenmede bir kişinin ölümüne dahi dayanabilecek misiniz? '' dedi.

1 Mayıs kutlamalarının önünü açan iktidar olduklarını söyleyen Erdoğan '' Size kutlamayın demiyoruz;ama sizden bir ricada bulunuyoruz.Biz 21,5 milyon oya sahip parti olarak bu tür törenlerimizi Kazlıçeşme'de yapıyoruz da siz niye yapmıyorsunuz.? Geçin siz de Kazlıçeşme'de bu töreni yapın.'' ifadelerini kullandı.



Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı