Başbakan Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'a sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal bilimler teşvik ödül töreninde konuştu.
Başbakan Selahattin Demirtaş Ahmet Davutoğlu Kemal Kılıçdaroğlu 


Davutoğlu'nun gündeminde Selahattin Demirtaş'ın Osmanlı'yı kuklaya benzetmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyanet İşleri Başkanı'na yönelik sözleri vardı.

Başbakan şunları söyledi:

DEMİRTAŞ'A KUKLA CEVABI
İki genel başkanın 3 gündür açıklamalarına bakıyorum: İkisinin de evinde kitap eksik onu anladım. Biri Osmanlı Devlet'ini Almanya'nın kuklası olduğunu söyledi. 7 düvelin karşımıza dikildiği bir anda verilen mücadeleyi bilmemek ne büyük cehalettir. 7 düvelin emperyalist güçleri Çanakkale'de tarihe gömülmüştür.

Çanakkale kazanıldığı için Kurtuluş Savaşı verilebildi. Bu genel başkan Muhammed İkbal'i okuyabilseydi Çanakkale'yi anlardı. Osmanlı tarihi önünde hürmetle eğilirdi. Kitabın medeniyetini anlamayanlar medeniyetin kitaba verdiği değeri anlayamazlar.

KILIÇDAROLU'NA NANKÖR CEVABI
Şu seçim dönemine girerken birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim. Anamuhalefetin genel başkanı Diyanet İşler'i Başkanına 'Nankör' diyor. Dünyanın neresinde bir siyasi parti başkanı diyanet işleri başkanına hakaret eder? Bunu söyleyenden daha nankör birisi olabilir mi? Kendisi hutbeyle, duayı karıştıran bir cehalet örneği sergiliyor.

18 Mart sabahı 253 bin hatmin duası yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı tüm şehitlerimize dua ederken Mustafa Kemal'e de dua etti. Gerçi bu genel başkan hatim ne onu biliyor mu? Din ve devlet işleri ayrıdır ama devlet adamları da dine saygı gösterecekler.

Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
20 Mart 2015 Cuma günü yayınlandı