Başbakan Davutoğlu Çankaya'da gençlerle buluştu

Başbakan Davutoğlu Çankaya'da gençlerle buluştu. Davutoğlu, gençleri kabulü sonrası önemli açııklamalarda bulundu.
Başbakan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gazi Mustafa Kemal Ahmet Davutoğlu 


Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Hep hayatımı gençlerle geçireceğimi düşünmüştüm. Hep gençlerle birlikte gelecek noktasındaki ideallerimizi paylaştım. Şimdi başbakan olarak, öylesine gençler var ki Suriyeli Filistinli Somalili gençler. Biraz önce bilgi aldım, Myanmar'dan bir gelecek için botlara binip Tayland'a doğru açılan 6 bin insanın arasındaki gençler… Onların bir 19 Mayıs'ı yok.

- 1920li yıllar yenik düşmüş bir imparatorluğun istiklal mücadelesi verdiği yıllardı. Denizli ve Balıkesir'deydim geçenlerde milli mücadelenin ilk yıllarıydı. Bir milletin gençleri ayağa kalktı. Balkan, 1.Dünya savaşı ve sonrası İzmir işgali ile bir millet ayağa kalktı. Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktı. Hep bir mücadele oldu.

- 1930'lu yılların gençlerine baktığımızda, tek parti uygulamalarıyla bir çok alanda gençlerin belli imkanlardan kısıtlanması yada tek bir ideoloji yönünde şartlanmasının önü açıldı. 40'lı yıllar ikinci dünya savaşının yokluklarını acılarını yaşadı.

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
19 Mayıs 2015 Salı günü yayınlandı