Bakan Özhaseki: “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin temsilcisi olduğunu söyleyenlerin tavırlarını anlayamıyoruz”

-Açılıştan görüntüler
Açılış Töreni Kötülük Güvenlik Güçleri Zeytin Dalı Bizimkiler 

--Özhaseki'nin konuşması

( KAYSERİ )- “Bütün dünya Türkiye’nin artık bu bölgedeki en büyük oyun kurucu olduğuna inandı” KAYSERİ

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Afrin’e yönelik düzenlenen zeytin dalı operasyonuna Cumhuriyet Halk Partisi’nin gösterdiği tavrı eleştirerek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin temsilcisi olduğunu söyleyenlerin tavırlarını anlayamıyoruz” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Melikgazi Katlı Kavşağı’nın açılış törenine katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Bakan Özhaseki, Afrin’e yönelik düzenlenen zeytin dalı operasyonuna ilişkin, “ Afrin’e gidiyoruz, bütün millet dua ediyor. Sabahları kalkıp Fetih suresi okuyor. Vatandaşlarımız ‘Allah’ın yavrularımı koru’ diye dua ediyor. Oraya niye gittiğimiz belli, işgal için gitmiyoruz. Bu ülkenin güvenliği için gidiyoruz. Ülkemize sızacak terörist unsurları temizlemek için gidiyoruz. Bunun ispatladık, yapıyoruz. Fakat bizimkiler içerden başlıyorlar. ‘Oraya niye gidiyoruz ki? Zaten bu Afrin başka bir yere benzemez. Nusaybin’de 2 ay sürmüştü. Sur içi 3 ay sürmüştü. Orası aylar sürer. Gitmesek olmaz mı?’ diyorlardı. Dışarında bize karşı yapılan hareketlerdeki bu düşman tavrı, bize karşı hedeflenmiş olan bu muhalif tavrı anlayabiliyoruz. Fakat içimizdeki Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin temsilcisi olduğunu söyleyenlerin tavırlarını anlayamıyoruz. Nasıl bir CHP ile karşı karşıya kaldığımızı anlamakta zorluk çekiyoruz. Ne kadar fitne odakları varsa, ne kadar kötülük ve şer odakları varsa, ne kadar terörist unsurlar ile mücadele varsa bunu sulandırabilmek adına yapılan söylemler ile konuşmaları anlamakta güçlük çekiyoruz. Önemli değil, kendileri bilir. Kimden yana olurlarsa olsunlar, biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bundan sonrada bunlara karşı nasıl mücadele edeceğimizin de farkındayız” ifadelerini kullandı. Bütün dünya Türkiye’nin artık bu bölgedeki en büyük oyun kurucu olduğuna inandı Bakan Özhaseki, Mehmetçik’in Afrin’de bütün dünyaya parmak ısırttığını kaydederek, “Afrin’e yönelik düzenlenen harekatta bizim güvenlik güçlerimiz adeta bütün dünyaya parmak ısırttı. Aylarca hazırlık yapmışlar ve bizim gelmemizi bekliyorlar. Oradan da durmadan ‘Gelince görürsünüz, burada Vietnam’dan kötü olacak’ diye bize tehdit gönderiyorlar. Sonrada kuyruklarını sıkıştırıp kaçmaya devam ediyorlar. Orada bir tek bile sivilin burnu kanamadan büyük bir mücadele örneği veriyoruz. Orada askerlerimiz bizim gururumuz oldular, dünyaya da parmak ısırttılar. Bütün dünya Türkiye’nin artık bu bölgedeki en büyük oyun kurucu olduğuna inandı ve bundan sonrada yaptıkları her hesap içerisinde ‘Türkiye ne der’ diye bakıyorlar. Şükürler olsun böyle bir ortama geldik. Türkiye artık eski Türkiye değil. 300-500 dolar için yurtdışına gidip el pençe divan duranların hakim olduğu Türkiye değil. O günler çoktan geçti” diye konuştu.
Konuşmanın ardından katlı kavşağın açılışı gerçekleştirildi.
(AG-SK)
31 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı