Bakan Güler: PKK'nın elindeki kamu görevlilerinin yarın bırakılmasını bekliyoruz

İçişleri Bakanı Muammer Güler,kaçırılan kamu görevlilerine ilişkin olarak basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.Güler''PKK'nın elindeki kamu görevlilerinin yarın bırakılmasını bekliyoruz''dedi.
İçişleri Bakanı Pkk Muammer Güler Kamu Görevlileri Habur 


Üç BDP'li milletvekili,Mazluder Başkanı, İHD Genel Başkanı ve Diyarbakır İl Başkanlığından oluşan bir heyetin kaçırılan kamu görevlileriyle ilgili olarak teşkil edildiğini söyleyen Güler ''Yarın bize kaçırılan kamu görevlilerinin teslim edileceği ifade edildi''diye konuştu.

Cuma gününden itibaren bir Müsteşar Yardımcısı ve emniyet üst düzey görevlileri başkanlığındaki bir heyetin Habur'da tutulduğunu belirten Güler ''Emniyet ve güvenlik birimleriyle,TSK ile,Cumhuriyet savcıları ve sağlık birimleriyle gerekli koordine kuruldu.Kaçırılan kamu görevlilerinin yarın İnşallah ailelerine kavuşmasını bekliyoruz.''ifadelerini kullandı.

''Daha önce Başbakan Erdoğan'ın bir uyarısı olmuştu'yeni bir Habur istemiyoruz,şova dönüşmesin' diye.Bu konuda ne diyeceksiniz?''sorusuna Bakan Güler ''Kesinlikle böyle bir şeye fırsat vermemiz mümkün değildir.Kendilerinin de bu anlayışı göstermelerini bekliyoruz.''şeklinde yanıt verdi.

11 Mart 2013 Pazartesi günü yayınlandı