Bakan Eroğlu: 'Ergene'de balık tutulacak' - TEKİRDAĞ

Bakan Eroğlu: "Ergene'de balık tutulacak" - TEKİRDAĞ - Açılış ve temel atma töreninden görüntüler - Protokolden görüntüler - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşması - Okul ziyaretinden görüntü - Fidan dikiminden görüntü - Hatıra fotoğrafı çekimi"Ergene'de balık tutulacak" - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Gelecek seneden sonra lağım suları Ergene'ye akmayacak, Ergene tertemiz olacak, Ergene'de balık tutulacak. Bu proje dünyanın sayılı çevre projelerinden birisi" - "Önümüzde bir seçim var. Bu seçim tarihimizin en önemli seçimlerinden birisi. Ülkemiz üzerinde çok oyun oynanıyor. Bu ülkeyi ele geçirmek için Batı çok plan yapıyor"TEKİRDAĞ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gelecek seneden sonra lağım suları Ergene'ye akmayacak, Ergene tertemiz olacak, Ergene'de balık tutulacak. Bu proje dünyanın sayılı çevre projelerinden birisi."dedi.
Eroğlu, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığını ziyaret etti, çarşı esnafını gezdi.Daha sonra Valilik önünde düzenlenen açılış töreninde konuşan Eroğlu, toplam maliyeti 26 milyon lira olan 4 tesisin açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, yaptıkları çalışmaların sonucunda Ergene'nin tamamen temizleneceğini ifade ederek, "Bugün buraya geliş sebebimiz Ergene'dir. Ergene bitmiş, ölmüş bir nehirdi. Bir gün Cumhurbaşkanımız beni aradı, 'Bu Ergene'nin hali ne olacak?' dedi.
Ben de kendisine 'Bunları yapmayanlara ceza keseriz' dedim. Cumhurbaşkanımız, 'Bırakın cezayı, burayı siz yapın' dedi.
Şu anda tam 13 tane ilin atık su arıtma tesisi bitti. Hepsi şu anda işliyor. Yüzde 95 arıtma tesisi verimi var. Daha da verimli işletmeyle bunu yüzde 98'e çıkması mümkün." diye konuştu.
- "Ergene tertemiz olacak" Tekirdağ 'ın sanayi, turizm ve tarım şehri olduğunu hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:"Ergene'de dere ıslahlarının yüzde 90'ını tamamladık. Katı atık tesisleri, deniz deşarjları, zirai ilaçlar kontrolü gibi 15 paketin maliyeti 4 milyar lira ama Ergene'yi kurtarmaya değer. Derin deşarjı neden yapıyoruz? Sanayimiz var, sanayinin büyük kısmı Tekirdağ 'da. Tekirdağ hem sanayi hem hem tarım hem de turizm şehri. Ergene'yi kurtarmak için katı atık arıtma tesislerini kurduk. Buradaki arıtma işleminden sonra sular Marmara Denizi'ne verilecek. Böylece renk ve tuzluluk problemi hallolacak. Gelecek seneden sonra lağım suları Ergene'ye akmayacak, Ergene tertemiz olacak, Ergene'de balık tutulacak. Bu proje dünyanın sayılı çevre projelerinden birisi." - "Ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor"Bakan Eroğlu, 24 Haziran'da yapılacak seçimin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:"Önümüzde bir seçim var. Bu seçim tarihimizin en önemli seçimlerinden birisi. Ülkemiz üzerinde çok oyun oynanıyor. Bu ülkeyi ele geçirmek için Batı çok plan yapıyor. PKK'yı kuran onlar, DAEŞ'i kuran onlar, alcak FETÖ terör örgütünü 30 yıl hazırlayan onlar. Ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Onların hesapları altüst olacak inşallah. Bu bayrak ilelebet dalgalanacak. Minarelerde ezanlar ilelebet okunacak. Onlar istediği kadar hile yapsın, oyun kursun, Allah onların planlarını başına geçirecek. Buna yürekten inanıyoruz."Eroğlu, daha sonra Süleymanpaşa Vedat Çeliker Anaokulu bahçesinde oluşturan alanda öğrencilerle fidan dikti.
Açılış Töreni Temel Atma Töreni Su Arıtma Tesisi Atık Su Arıtma Tesisi Terör Örgütü 

28 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı