AK Partili Turan: 'Bu ülke anayasasına bu milletin karar verdiği referandumuna gayrimeşru demek bir siyasi saygısızlıktır'

Turan açıklama

( ÇANAKKALE ) AK Partili Turan: "Bu ülke anayasasına bu milletin karar verdiği referandumuna gayrimeşru demek bir siyasi saygısızlıktır" ÇANAKKALE
Açılış Töreni Uluslararası Milli Mutabakat Genel Başkan Referandum 


- Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, belediye tarafından düzenlenen itfaiye binası açılışında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Bu ülke anayasasına bu milletin karar verdiği referandumuna gayrimeşru demek bir siyasi saygısızlıktır" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ayvacık Belediyesi tarafından Ayvacık İtfaiye Binası’nda yapılan açılış töreni ve yeni hizmet araçlarının tanıtım törenine katıldı.
Törende konuşan Turan, "Her partinin kurultay yapma hakkı var, saygı duyarız. 5 değil, 15 aday olsun saygı duyarız. Bu kadar çok aday olması demokrasinin gereği değil, demokrasi çok başlılık demek değildir. Bu kadar çok aday olması genel başkanın genel başkanlığını iyi yapamıyor olmasından kaynaklanıyor. Sen oyunu 8 seneden beri 25 yapmak yerine 25’i 30 yapsaydın aday çıkar mıydı karşısına. İşini iyi yapsaydın, halkla bütünleşseydin aday çıkar mıydı karşına? Zaten alın onu oradan kapat dükkanı yine yüzde 25 alır. Hatırası var bayrağı var, geçmişi var. Kılıçdaroğlu’nun oraya bir katma değeri yok. Ama bugün çok vahim bir cümle söyledi.

Söylediği söz, bu halka haksızlıktır, saygısızlıktır. Dedi ki; 'Şuanda ki anayasa gayrimeşrudur.' Bu bir siyasetçinin en son söyleyeceği söz. Bu ülke anayasasına bu milletin karar verdiği referandumuna gayrimeşru demek bir siyasi saygısızlıktır. Anayasa referandumu gayrimeşru değil, gayrimeşru olan senin kendin. Baykal’ın operasyonundan sonra kasetle oraya gelen sensin kardeşim gayrimeşru olanda varsa sensin, sen. Bu milletin helal oylarıyla karar verdiği bir referanduma evet dediği için gayrimeşru diyemezsin, gayrimeşru varsa bak aynaya kasetle gelen sensin. Partiyi değiştirdi, Mustafa Kemal’in partisinden hatıra kalmadı. Devletçiliktir bir okun karşılığı. Devlete katil diyeni il başkanı yaptın. Milliyetçiliktir diğer bir okun, karşılığı. PYD’yle PKK söylemiyle FETÖ söylemiyle özleştin. Mustafa Kemal filan kalmadı bu partide. Baykal bile kalmadı. Hep aynı kökten, aynı anlayıştan insanların yönettiği parti haline gelmeye başladı.
Eğer böyle olmasaydı, oy alırdınız, oyunuzu artırırdınız. Yeni aldığı belediye mi var? Yeni aldığı teşkilatlar mı? Yeni aldığı seçim mi var? Bu millet Cumhurbaşkanımıza güvendi ekibine güvendi. MHP’yle beraber referanduma gitti yüzde 52 oy aldı. Dünyanın her yerinde 50 artı 1 yeterli çoğunluktur. Sen alsaydın sen kazanmış olacaktın. Biz aldık kardeşim. Bu konu geride kaldı. Halk aldığı yetkiyi geri vermez. Türkiye’de artık vesayet rejimi Türkiye’de artık uluslararası güçlerin müdahalesine açık sistem geride kalmıştır. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle milli mutabakatı kuracağız ki başladık buna. Hep beraber çalışıp 50 artı 1 alacağız. Ben 50’leri değil 60’ları bekliyorum 70’leri bekliyorum MHP’yle beraber bangır bangır bu millettin niçin bu referanduma evet dediğini anlatacağız. Çok büyük oylar alacağız inşallah" dedi.

3 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı