AK Partili Şamil Tayyar'dan MİT açıklaması

Beyaz TV ekranlarında Erkan Tan'ın sunumu ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın yorumlarıyla ekrana gelen Son Söz programında Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olması ve daha sonra bu kararını geri çekmesi konuşuldu.
Son Söz Şamil Tayyar Milli İstihbarat Teşkilatı Hakan Fidan 


Programın bir bölümde AK Partili Tayyar, izleyicilerden gelen “Fidan tarafsızlığını yitirdi. Rengi belli oldu” eleştirilerine dikkat çeken bir cevap verdi.

AK Partili vekil şunları söyledi: Biz öyle MİT Müsteşarları gördük ki, bize maval anlatmasınlar. MİT Müsteşarları yıllarca paşa değil mlidi, üniformalı değil miydi, rütbeleri yok muydu? Bunların renkleri yok muydu? Siz yıllarca haki renkli MİT Müsteşarlarına alışmışsınız şimdi çok renkli MİT Müsteşarları size tuhaf geliyor.

Sözlerinin devamında MİT'in sivil siyasetin emrinde olduğunu belirten Tayyar, “Gerçek manada Başbakan'a bağlı. Eskiden kağıt üzerinden bağlıydı ama fiilen başka yere bağlıydı. O yüzden müesses nizamın emrinde MİT dönemi geride kaldı. Buna alışacaklar” ifadesini kullandı.
Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
11 Mart 2015 Çarşamba günü yayınlandı