AK Partili Eronat: Anneliğin ideolojisi olmuyor

17 yaşındaki oğlu Eren Şahin'i teröre kurban veren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat,Haber Türk ekranlarında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Pkk Haber Türk Terör Alt Komisyonu Oya Eronat Çözüm Süreci 


Terör Alt Komisyonu'nda, kendi evladı gibi evladını dağda kaybetmiş annelerle karşılaştığını belirten Eronat 'O zaman da gördük ki anneliğin ideolojisi olmuyor.Acı her yerde aynı acı'diye konuştu.

''Bu ülke,bu topraklar acılara doydu.İstiyoruz ki bu akan kan dursun.Anneler artık ağlamasın''diyen AKP'li vekil ''Sayın Başbakanımız,hiçbir liderin alamayacağı riskleri göze alarak bu süreci iyi bir şekilde yönetiyor.Ben sonunun hayırlı olacağına inanıyorum.İnşallah da öyle olur.Halkın büyük desteği var.Bu bizim için büyük bir umut.Oslo görüşmelerinden sonra Aralık 2011 tarihinde sürece destek yüzde 19 iken,bugün yüzde 70'lere dayanmış durumda.''diye konuştu.

Yola çıkış sebebinin 'anneler ağlamasın' olduğunu söyleyen Eronat ''Ben17 yaşında dersaneye giden çocuğumu, dersane önünde kaybettim.Böyle 5 bin 557 sivil kayıp var,8 bin askerimiz şehit olmuş durumda.Ben bütün anneler adına yeterince ağladım.Artık anneler ağlamasın.22 bin genç terörist dağlarda hayatını kaybetmiş.Kimsenin annesi ağlamasın.''ifadelerini kullandı.

26 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı