Ak Parti'li Selçuk Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na cevap

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Turgutlu mesaisinde kendine laf atan CHP Genel Başkanı ve Ana Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.Manisa'nın Salihli İlçesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla düşük seyreden üzüm fiyatlarıyla ilgili yapılan eylemde Selçuk Özdağ'a yönelik olarak; ' Selçuk Özdağ devlet tarafından üzüm üreticisine verilen destek en az 150 kuruş olsun diyor ' dedi.
Selçuk Özdağ Bülent Arınç Ak Parti Kemal Kılıçdaroğlu Muhalefet 


Turgutlu'da mesai yapan Selçuk Özdağ ise Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Özdağ; ' Bugün Salihli'de yapılan üzüm mitinginden Kılıçdaroğlu benden bahsetmiş. Demiş ki Selçuk Özdağ üzüme destek 150 kuruş olacak diye ben 150 kuruş olacak demedim 150 kuruşun altında olmaması için çalışıyoruz dedim. Geçen sene biliyorsunuz yaş üzüme 80 kuruş verdik bu sene de enflasyona oranla bu rakamın 90 kuruş olması lazım. Biz bakanlarımızla ve başbakanımızla görüştük ve yaş üzüme destek olarak 130 kuruş verdik. Neden böyle bir uygulama yapıyoruz çünkü yaş üzüm daha fazla ihraç edilirse kuru üzüm azalsın arz-talep dengesini doğru sağlayalım ve üzümün fiyatı 3 lira olsun. Geçen sene 5 lira oldu ancak geçen sene soğuk ve don vardı. Ondan fiyat yükseldi. Sayın Kılıçdaroğlu çok çalışsın iktidara gelsin 150 kuruş versin. Bekara karı boşamak kolaydır, Sayın Kılıçdaroğlu inşallah abdestlidir benim adımı ağzına alırken. Ben kendisine hoş geldiniz sayın genel başkanım dedim. Bizim devlet adamlarına saygımız vardır ama doğruyu konuşmak gerekir. Biz üzümle ilgili yapılması gerekleri zaten yapıyoruz ancak üzüm konusunda içerideki tüketimi arttırmalıyız. 320 bin ton üzüm üretiyoruz 20 tonunu içerde yiyoruz geri kalanını ihraç ediyoruz. Biz iç tüketimi 40-50 bin tona çıkarmalıyız. Uçaktan indiğimde Bülent Arınç ile karşılaştık ve kendisine de dedim sayın başkanım iç tüketimi çoğaltalım. Nasıl çoğaltacağız sosyal yardımlaşma fonları ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtıyor, bunların içerisinde üzümde yer alsın. Hatta Bülent Arınç okullarda çocuklara süt verdiğimiz gibi üzümde verelim dedi. O zaman üreticide tüccarda para kazanır ' dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
9 Ekim 2014 Perşembe günü yayınlandı