AK Parti'li Mihrimah Belma Satır'ın Başörtüsü Açıklaması

AK Parti'li Mihrimah Belma Satır'ın AK Parti'li 4 kadın milletvekilinin Meclis Genel Kurulu'na başörtüleriyle katılmaları konusunda konuştu
Başörtülü Milletvekili Mihrimah Belma Satır Tbmm Genel Kurulu Ak Parti Başörtüsü 


Mihrimah Belma Satır'ın konuşmaısndan bazı satır başlıklar:

'' Bugünkü konuşmalardan memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Birlikte beraber insan haklarına dayalı bir ortam yaratmak.

Bugün inşallah Türkiye'deki yasaklardan kurtulacağız. Başörtülü arkadaşlarım bugün aramızdalar, hoşgeldiniz diyorum. Temsilde adaletin sağlanması için gerekli bir konuydu bu. Kadın üzerinden siyaset yapılması gündem maddesi olması hepimizin ilk günden beri reddettiği bir konuydu.


Eğer TC Anayasası'nda laik sosyal bir hukuk devleti yazıyorsa gereğini hep birlikte yapmalıyız. Bu arkadaşlarımızın burada olması demokrasi ve özgürlük gereğidir. Başörtülü arkadaşlarımız bugüne kadar kamuda, mecliste yer alamıyorlardı.


Yapılan değişiklikler sonucunda kamuda görev alan arkadaşlarımız ve son olarak da Meclis'te bizimle görev yapmaya devam edecekler. Önemli olan kadınların temsil edilme oranının arttırılmasıdır.


Hep beraber Meclis'te çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kadının siyasette var olması ve kalıcı olması, hangi partiden olursak olalım birbirimizi desteklemekle olacaktır. Kadınların siyasette aktif yer alması Türkiye toplumunun ilerlemesi için gereklidir. Kadınların hayatta daha fazla yer alması için hepimizin çalışması gerekiyor. ''






31 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı