AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş:' Herhangi değişiklik şu anda söz konusu değildir'

Muş soru cevap

( ANKARA ) AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş:"(28 gün askerlik) Herhangi değişiklik şu anda söz konusu değildir" ANKARA
Dell Görece Askeri Eğitim Öğrenciler Irak 


- AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "28 gün askerlik yapma ile ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, "Herhangi değişiklik şu anda söz konusu değildir" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Muş, TBMM'de gazetecilerin bedelli, askerlikle ilgili sorularını cevapladı. Muş, üniversite öğrencilerine yönelik bir değişikliğin olup olmayacağına ilişkin soruya, "Bütün vatandaşların koşulları yerine getirdiklerinde askerlik görevini ifa etmiş sayılırlar. Burada müracaat çok önemli. Bu müracaat edecek sayıya göre Milli Savunma Bakanlığı bir planlama yapacaktır. Buradaki usul ve esaslar Milli Savunma Bakanlığı'na bırakılmış durumda. öğrenciler kendi müracaatlarını yapabilirler ve önceliklerinin Milli Savunma Bakanlığı'na iletebilirler. Milli Savunma Bakanlığı kuvvetlerden gelecek talebe göre planlamasını yapıyor" ifadelerini kullandı. 28 gün askerlik yapma ile ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin Muş, "Herhangi değişiklik şu anda söz konusu değildir. Dolayısıyla bu bedelliden yararlanacak olan vatandaşlarımızın üç koşulu; yaş, bedel ve 28 günlük temel askeri eğitimi yerine getirerek askerlik görevini ifa etmiş sayılacaklar" dedi.
Vatandaşların İkamet ettikleri yerde askerlik görevini yapmalarına ilişkin soruya Muş, "Planlama Silahlı Kuvvetlere bırakılmış, Milli Savunma Bakanlığı'na bırakılmış. Onlar planlamayı ne şekilde yapacaklarını göreceğiz. Biz yasama organı olarak düzenlemeyi yapıp, yetkiyi veriyoruz. Bu yetkiyle beraber usul ve esasları yapacaklardır" şeklinde konuştu.
(AUÖ -BC -
20 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı