Adnan Keskin Konuştu Mustafa Sarıgül Ağladı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ' ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, “Mustafa Sarıgül ' ün CHP ' ye, yuvasına dönme kararını kutlamaya geldik” dedi. Keskin ' in bu sözleri Sarıgül'ü ağlattı.
Şişli Belediye Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Adnan Keskin Mustafa Sarıgül Kemal Kılıçdaroğlu 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ' ü makamında ziyaret etti. Büyük bir kalabalık tarafından karşılanan CHP heyeti ile Sarıgül arasında yapılan görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından CHP heyeti ve Sarıgül, belediye binası önünde açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, “Türkiye ' nin bir demokratik depreme ihtiyacı vardır. Türkiye ' nin yaygın bir etik ahlak uygulamasına ihtiyacı vardır. Bu ancak sivil bir başkaldırıyla, sivil bir silkinişle, demokratik isyanla başarılabilir. Bu demokratik isyanı, sivil silkinişi gerçekleştirme sorumluluğu yepyeni sosyal tabakalarının görevidir. Türkiye ' de emekle yaşamını kazananların birleşerek kendi ideolojilerini hayata geçirmenin vakti gelmiştir. Emeğin hakkını alamaması evrensel bir doğrudur. Solun çıkışında da bu evrensel doğru vardır. Solun çıkışında insan vardır. Son yıllarda solla, sağ arasında fark kalmadı diye ideolojik boyutlu yapılan propagandalara karşı, Türkiye ' nin düne göre bugün daha çok sola, sosyal demokrasiye ihtiyacı vardır.

Çünkü sol, sosyal demokrasi, barıştır, aştır, iştir, kardeşlik ve özgürlüktür. Sosyal demokrasinin bu örgütlü gücünün adı CHP ' dir” dedi.

“Sosyal demokratlar olarak geçmişte yaşadığımız tartışmaların oluşturduğu tortulara tutsak olmak bize yakışmaz” diyen Keskin, şunları söyledi: “Biz yaşadığımız olumsuzlukları insanımız için, çocuklarımız için elimizin tersiyle iterek barış içinde, bizden sonra gelecek nesillerin güzellikleri paylaştığı, aydınlık bir Türkiye adına elimizin tersiyle etmeye mecburuz mahkumuz. Hiç birimiz bir diğerini ötekileştirme hakkına sahip değiliz. Kendini yetiştiren, büyüten ülkesine güzel hizmetler sunma imkanı veren, Türkiye ' nin ufkunda bir yıldız gibi parlayan Mustafa Sarıgül ' ün CHP ' ye, yuvasına dönme kararına kutlamaya geldik. Mustafa Sarıgül ' le CHP ' nin ilişkisi bir kuru dilekçe düzeyine indirilemeyecek kadar büyüktür, anlamlıdır.”

Keskin ' in konuşması sırasında Sarıgül duygusal anlar yaşadı. Sarıgül ' ün gözyaşlarını sildiği görüldü. Konuşması sık sık alkışlar ve tezahüratlarla kesilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, “Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden yurttaşlarımızın yüzde 5 ' ini, yüzde 10 ' unu, yüzde 50 ' sini değil, rabbim izin verirse Adnan Keskin başkanımızla, Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımızla birlikte yurttaşlarımızın yüzde 100 ' ünü kucaklayacağız. Rabbim izin verirse hayırlı haberlerimizi Türkiye ' mizin, dünyanın her noktasında ' demokrasi ' diyen, ' barış ' diyen, ' ötekisi olmayan bir anlayış ' diyen, ' başı açık olan da, başı kapalı olan da ' bizim diyen, ' Muharrem ayı da, Ramazan ayı da bizim ' diyen bütün yurttaşlarıma şu müjdeyi veriyorum ki: bundan sonra inşallah bütün siyasi partilere oy veren yurttaşlarımızla birlikte İstanbul ' da kin, nefret, kavga dönemi bitecek, barış, özgürlük, demokrasi dönemi inşallah başlayacak” dedi.

Konuşmaların ardından Sarıgül, CHP heyetini uğurladı. Bu sırada partili bir kadının Sarıgül ' ün boynuna CHP atkısı taktığı görüldü.
Adnan Keskin Hakkında
Adnan Keskin, 9 Ocak 1942'de Denizli Çivril'in Ömerli köyünde doğdu. Babasının adı Sadettin, annesinin adı Emine'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. 2007-2010 yılları arasında Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 16 (5), 18, 19 ve 20. Dönemlerde Denizli Milletvekili seçildi. 52. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptı. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
31 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı