Abdülkadir Selvi: Başbakana Kelepçe Takmaya Yemin Ettiler

Habertürk TV ' de Ece Üner ' in sorularını cevaplayan Yenişafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, İçişleri Bakanlığı ' na Efkan Ala ' nın getirilmesini çok yerinde bir karar olarak gördüğünü belirtti ve “Polis-yargı cuntasının yapmaya çalıştığı darbenin en önemli ayağını polis ve içişleri oluşturduğu için oraya getirilen önemli bir operasyon adamı” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı Abdulkadir Selvi Yolsuzluk Operasyonu Efkan Ala Recep Tayyip Erdoğan 



Efkan Ala ' nın elinde bir “temizlik listesi”yle geldiği yönündeki iddiaları değerlendiren Selvi, bunun bir dezenformasyon olduğunu belirterek şunları söyledi: ''Efkan Ala teşkilatı çok iyi tanıyor. Burada kimlerin nerede olacağını bilen bir isim. Bunu temizlik listesi gibi göstermek hem Efgan Ala ' ya haksızlık olur, hem de yeni sürecin üzerine gölge düşmesine neden olur'' ifadesini kulandı.



Dün Türkiye ' de itibariyle çok ciddi bir şekilde polis ve yargı cuntasının hükümete karşı bir darbe girişimi yaşandığını dile getiren Selvi, ''Bu darbe girişimi bugün de devam ediyor. Burada şu bar: Türkiye ' de yargıçlar hükümeti mi olacak, seçilmişler mi olacak? Yaşanan kavganın özü bu bence. Başbakan ' a ulaşmak için dünkü dosyada da olduğu gibi suç ihdas etmeye çalışıyorlar. Çünkü burada edilmiş bir yemin var. Başbakan ' a kelepçe takmadan rahat etmeyeceğiz diye edilmiş bir yemin, verilmiş bir söz var'' şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
26 Aralık 2013 Perşembe günü yayınlandı