ABD’nin Karanlık Planı

Uzun zamandır iddia edilirdi. İsrail medyasında da yayınlanınca o iddia iyice güçlendi. Filistin ' e kendi barış planını dayatmak isteyen ABD, Mahmut Abbas ' ı koltuğundan indirecek mi?
Amerika Birleşik Devletleri Filistin Mahmut Abbas Darbe Girişimi Filistin Kurtuluş Örgütü 


ABD Başkanı Trump 6 Aralıkta tüm Kudüs ' ü İsrail ' in başkenti ilan etmişti. İşgal topraklarını da İsrail ' in parçası olarak kabul edeceği öne sürülüyor. Bu karşılık iki devlette sorunu çözüme ulaştırmaya kararlı olduğunu söylüyor. Filistin ' e ise Doğu Kudüs ' ü değil bir kasabasını başkent olarak dayatmak istiyor. Bu hamlelerin tamamı uluslararası hukuka aykırı.

Filistin Devlet Başkan ' ı Mahmut Abbas bunlara tamamen karşı. Uluslararası hukuku işaret ediyor. Tek çözüm 1967 sınırlarında. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devlet ' i diyor. İddiaya göre bu yüzden de ABD ' nin hedefinde. İsrail Kanal 10 televizyonu o iddiayı ekrana taşıdı. Buna göre Washington Mahmut Abbas ' ı indirmeyi planlıyor. Yani bir nevi darbe yapacak.

Yerine ise iki alternatif ismi düşünüyor. Bunlardan biri Muhammed Dahlan. Filistin Kurtuluş Örgütü ' nden atılan eski bir siyasetçi. Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ' nde yaşıyor. Dahlan ' ın adı 15 Temmuz Darbe Girişimi ' nde de geçti. Emirliklerin onun vasıtasıyla FETÖ ' yü kolladığı iddia edildi. Muhammed Dahlan Orta Doğu ' nun kirli tetikçisi olarak tanınıyor.

29 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı